banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bakan Çelik ve Eker TÜMSİAD yemeğine katıldılar

Biz dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TÜMSİAD’ın düzenlediği geceye katıldı. Bakanların programı öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

Programın yapılacağı otelin etrafında öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otel önünde bazı araçlar güvenlik gerekçesiyle kaldırılırdı.

 

Bakan Çelik’e ve Bakan Eker’e programda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyypoğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, ve bürokratlar eşlik etti.

Gecede konuşan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade; “Tarımın başkentiyiz. Ham ürün üretiyoruz ama işleyemiyoruz. İPARD’ın katkılarından dolayı sayın Bakanımız Mehdi Eker’e teşekkür ediyoruz. SGK primlerinin teşvikle indirimden faydalanmak için Sayın Bakanımız Faruk Çelik bize müjdeyi vereceğini umuyorum” dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ise barış be kardeşlik projesinin bölgeue getireceği faydaların üzerinde durdu. Sert; “Siyasetçi, bürokrat ve STK’lar bu taşın altına ellerini koymalılar. Biz bu kardeşliği tam destekliyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker; “Biz Türkiye’nin bütün meselelerini çözme kabiliyetine sahibiz. Çünkü bizim medeniyet anlayışımızda tekçi bir anlayış yok. Türkiye’de yaşayan bütün unsurlar Türk, Kürt, Arap ve Çerkez kim varsa hepsi bizimle birdir. İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik. Yaşayan bütün etnik kimlikler bizim kardeşimizdir. Hepsiyle birlikte mutluyuz ve daha büyük bir Türkiye hayali kurma içerisindeyiz. Aramızda ki meseleleri, Türkiye’de geçmişte yaşanan hataları unutarak bir birlik ve beraberlik gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız süreç böyle bir süreç. Biz, Başbakanımızın tabiriyle zor olana tabiyiz, kolay olana değil. Milletimizin desteği, duasıyla ve sevgisiyle bu meseleyi çözeceğiz. Türkiye bu sıkıntısını çözerek geleceğe emin adımlarla yürüyecektir. Hz. Adem’den beri toprakları işleyen Şanlıurfa tahıl ambarıdır. Tarım Türkiye için önemli ama Şanlıurfa için daha da önemlidir. Kalkınmak için tarıma ve hayvancılığa mutlaka geçilmelidir. Şanlıurfa’ya 2002 yılında kayıtlı bulunan 59 bin çiftçiye bir yılda 110 trilyon destek verilirken biz AK Parti hükümeti olarak 2012 yılında 60 bin kayıtlı çiftçiye tam 693 trilyon hibe verdik” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Bakan Faruk Çelik ise Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlara değindi. Bakan Çelik; “Hep birlikte ihracatı artan bir Şanlıurfa oluşturduk” dedi.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.