banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Çelik; Urfa’da yatırım geleceğe yatırımdır VİDEO

 

GAP’ın başkenti olarak adlandırılan Şanlıurfa’da, son yıllarda yapılan hizmetlerin ve büyüyen Sanayi alanının sorunları hızlı bir şekilde bitirilmeye çalışılıyor. Öncesi gün Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir ve diğer 13 ilçesi için düzenlenen Temayül yoklaması sonrası aday adaylarını tanıma aşamasına geçti.

Bakan Faruk Çelik dün ve bugün yoğun bir şekilde aday adaylarıyla görüşmelerine devam ederken bugün, Cuma namazı sonrası milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Vali Celalettin, Güvenç ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Ticaret Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş,  Organize Bölge Müdürü Remzi İnalı ve ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ile birlikte Organize Sanayi Bölgesine gitti.

2. Organize Sanayi Bölgesinin de tamamlanma aşamasına geldiğini vurgulayan Bakan Faruk Çelik, ‘Şanlıurfa, geleceğe bakılırsa 7 Organize sanayisine sahip olmalıdır.’ Dedi.

1. Organize Sanayi Bölgesi’nin karşı tarafına yapılan 2. Organize Sanayi bölgesininde büyümesiyle birlikte yoğunlaşan trafik akışına Bakan Çelik ve Milletvekilleri el atarak sorun kısa süre içerisinde giderildi. Her an ölümcül kazalara neden olan bölgede Köprülü kavşağın 5 gibi bir sürede bitirilmesi herkesi rahatlattı.

Organize Sanayi 1 ve 2 bölgelerini gezen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler yapılan köprülü kavşağı gezdi. Bakan Çelik burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik’ten yatırımcılara çağrı

Gazetecilere yapılan köprülü kavşakla ilgili bilgiler veren Bakan Faruk Çelik, iş adamlarına çağrıda bulunarak, ‘Urfa’da yatırım geleceğe yatırımdır.’dedi.

Bakan Çelik konuşmasında, ‘Bildiğiniz gibi burada karayolları tarafından mayıs ayında başlayan ve kasım ayında tamamlanan köprülü kavşak yapıldı. Burası son derece önemliydi Organize sanayisine geçişlerle ilgili beş süre içerisinde bunu tamamlamış olduk. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Urfa’da işler takip ediliyor, seri olarak bitirilmesi içinde takiplerimizi sürdürüyoruz. Bir diğer konu ise 2. Organize sanayi ile ilgili. Bu ikinci organize sanayinin alt yapı ihalesi 26 Kasım’da ihale ediliyor. İhale bedeli de 46 milyon lira. Bu ihale 26 kasım tarihinde gerçekleştirilecek. 2. Organize sanayi bölgenin alt yapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamış olacağız. 1. Organize sanayi de ise genişletme çalışmaları da sürdürülüyor. Şuan da bulunduğumuz yerde 7 milyon lira köprülü kavşak, 46 milyon lirada alt yapı hizmetleri olmak üzere 53 milyon liralık yatırım yerindeyiz. Bütün Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Organize sanayi bölgemize gerek 1.’si, gerek 2.’si, yoğun bir şekilde derli toplu bir hale getiriliyor ve bacalar yükselmeye başladı. İnşallah aynı oranda da istihdam artacak. Böylece vaat ettiklerimizin büyük bir bölümünü gerçekleştirmiş olacağız.

 

Şanlıurfa Büyükşehir, biz bir bölü yüz binlik programlarımızı önümüzdeki dönem büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere ve diğer belediye başkanlarımızla beraber bu plan üzerinde yoğun bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bir bölü yüzbinliğin içerisinde en az Şanlıurfa’nın 7 veya 8 organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. hedeflediğimiz Şanlıurfa’nın bölgenin yıldızı olabilmesi için mutlak suretle iki organize değil, 7 sanayi bölgesine ulaşması gerekiyor. Bu mümkün. Bu planlama ile yapılacak bir hadisedir. Önümüzdeki dönem yoğun bir şekilde ilgileneceğimiz hususlar bunlardır. Ben tüm buraya gelen sanayicilerimizin memnuniyetlerini yüzlerinden görüyorum. Teşvik sistemi 10-12 yıl devam edecek. Bu kadar avantajlı bir durumu değerlendirenler kazançlı çıkacaklar. Ben tüm sanayicilere bu vesileyle ifade ediyorum. Urfa’da yatırım geleceğe yatırımdır.’ ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.