banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Çelik; Urfa Bursa'ya benzemez

"BAŞBAKAN KONGRE SÜRECİNDE İSİMLERİ AÇIKLAYACAK"

Gazetecilerin önümüzdeki siyaset süreci ile ilgili sorularını da yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni dönem ile ilgili düşüncesinin olmadığını 3 yıl üst üste çalışmadan sonra dinlenmeyi tercih edebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre sürecinde aktif siyasete devam edecek isimleri belirleyeceğini dile getiren Çelik, "Bence önümüzdeki hafta kongrede tercihlerini ortaya koyacak. Kimi partide çalıştırmak istediğini, kimi araziye sürmek istediğini, kimi dinlendireceğini belirleyecek. Bursa’da insanlar bin bir türlü senaryolar uyduruyorlar. Benim kişisel bir beklentim yok. Talebim yok. Hesabımı alnım açık bir şekilde vermeye hazırım. Herkesle yüzleşmeye hazırım. ’Ne yaptın?’ diye sordukların da anlatacak çok şeyimiz var" dedi.

"URFA, BURSA’YA BENZEMEZ"

Bakan Çelik, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine adaylığınızı koyacak mısınız? sorusunu ise, "Başbakanımız, şu buraya gelsin diye bir şey demiyor. Başbakanımız, filan Adana belediye başkanı olsun, filan İstanbul demiyor. Herkes kendi kafasına göre söylüyor. Büyükşehir belediye başkanlığı şerefli bir görev. Üç dönem çalışmış bir insana bunu söyleseler benim için şeref. Ama 2013 seçimlerinde, millitvekili olduğunuz Urfa’dan çekilmeniz ciddi bir sorun yaratabilir. Yanlış karar alırsanız orada seçimleri kaybedersiniz. Biz burada başarı elde ettik. Urfa, Bursa’ya benzemez. Urfa seçim atmosferi zor bir ilimiz. Orada başarılı olmamız gerekli" diyerek yanıtladı.

"BURSA’DA YAŞADIKLARIMI BAŞBAKANA BİLE ANLATMADIM"

Bursa’da yarım kalan projelerle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Çelik, Bursa’da uzun yıllar grup başkan vekili ve bakan olarak görev yaptığını bu süreç içersinde tüm projelerden haberdar olduğunu açıkladı. Şanlıurfa’dan milletvekili seçilmeden önce devam eden hizmetlerin bulunduğurnu belirten Çelik, "Bunlar, milletvekili arkadaşlarımız tarafından ne kadar biliniyor. Biz aynı partideyiz. Bunları konuşulması lazım. Demek ki büyük bir eksiklik var" dedi.

Konuşmasında, Şanlıurfa’dan milletvekili seçilip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak göreve başlamasından 90 gün sonra Bursa’da ilk kez geldiğini hatırlatan Çelik, "Bursa’ya geldiğim zaman beni üzen tek hadise var. Her hangi bir organizasyon yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Ben buna hevesli bir insan değilim. 90 gün sonra buraya geldikten sonra, olmadık şeyler tartışıldı. ’Tartışılan ne ?’ Efendim gelmişiz de, karşılanmış, karşılanmamış da. Senin bakanın geliyor karşılamak zorundasın. Bursa’ya bakan geliyorsa, nasıl geliyorsa gelsin karşılarsın. Görevini yaparsın. Görevini yapmıyor itiraz ediyor. Bunları hiçbir yerde konuşmadım. Yaşananların çeyreğini de Başbakan bile bilmiyor. Kimseye anlatmadım. Bu benim partim. Yanlış yapanı da kenara çekmek durumundayım. Benim kişisel sorunum değil, hafıza önemli. Arkadaşlar geçmişteki çalışmaları iyi değerlendirip, ya koşturacaklardı ya da hafızası iyi olanlarla konuşacaklardı. İşi bilene sormak gerekiyor" dedi.
vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.