banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Bakan Çelik, TÜMSİAD'ı ziyaret etti

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik,“12 gününü planlayamayan bir ülkeden 12 yıl sonrasını planlayacak, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Nuri OKUTAN ve diğer Ak parti milletvekili adaylarıyla birlikte Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD)Şanlıurfa şubesinin düzenlediği akşam yemeğinde bir araya geldiler. Yemek açılış konuşmasında TÜMSİAD Başkanı M. Sadık Sade: Yoğun programına rağmen bizlere zaman ayırıp onure ettiniz. Bakanım, Valim, Milletvekillerim, İl Başkanıma teşekkür ederim” dedi.

 

Daha sonra Başkan Sade TÜMSİAD ile ilgili brifing verdi. Sade; “2005 yılında kurulduğunu ülke genelinde 46 ilde yurt dışında 9 temsilciliği ile 12 bin üyeye sahip olduğunu söyledi. Haziran 2010 yılında Avrupa’da yapılan Kobiler Haftasında TÜMSİAD en çok etkinlik yapan sivil toplum kuruluşu seçilmiştir. Genel Başkanımız Dr. Hasan Sert’in ise verimlilik oskarını aldığını; Türkiye’de 11 altın adam arasına girdiğini söyledi. TÜMSİAD’ın bünyesinde özellikle Kobileri barındırdığını ne KOBİ’lerin ülkemizde önem teşkil ettiğini  istihdamın motoru ekonominin kılcal damarları olduğunu:2023 hedeflerimize ancak  KOBİ’leri eğitip destek vererek ulaşılabileceğini söyledi. TÜMSİAD Başkanı M.Sadık Sade konuşmasının son bölümünde  AK Parti hükümetinin ülkemiz adına yaptıklarının takdire şayan  olduğunu  Eğitim Sağlık ve Ulaşım  alanında yaptığı yenilikler ve özellikle bizleri ilgilendiren Türkiye’de iş dünyasını ilgilendiren KOBİ’lere gerek KOSGEP ve Kalkınma Ajanslarına gerek İŞKUR kanadıyla yapılan kalkınmalardan dolayı teşekkür etti. Son olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük affı diye nitelendirdiğimiz Torba Yasasıyla üyelerimizin huzurlu bir şekilde iş hayatına devam etmesine vesile olduğunu içinde teşekkür” etti.

 

Bakan Çelik ise konuşmasında; “Bu sıcak ortamda bizleri karşıladığınızda dolayı hepinize teşekkür ederim. TÜMSİAD’ı şahsen evim gibi biliyorum. Onun için gece size misafir olduk. Hükümet olarak ta sizleri yakından takip ediyoruz. Altı yıl gibi kısa bir sürede yakalamış olduğunuz üstün başarı taktire şayandır. Bizde TÜMSİAD’ı ilk duyduğumuzda bu kadar büyüyeceğini SİAD’lar içinde en büyük sivil toplum kuruluşu olacağını ve ülkemize bu kadar hizmet edeceğini tahmin edemiyorduk. Geldiğiniz noktaların devamını diliyorum, bizde 2023 hedeflerini yakalamak için STK’lara çok önem veriyoruz’’ dedi.

 

Bakan Çelik konuşmasının devamında “İş Adamlarına istikrarın yakalandığını hatırlatarak, işlerine ara vermeden, artırarak devam” etmelerini istedi.

 

Ülkede istikrarın sağlandığı dönemler hakkında bilgi veren Bakan Çelik,Cumhuriyet döneminden sonra Demirel, Özal ve AK Parti döneminde istikrarın yakalandığını söyledi.

Ülkenin ara rejimler yüzünden ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını anlatan Çelik,

Birçok sıkıntının yeni anayasa sonrasında son bulacağının altını çizerek,“Türkiye 3 dönem istikrarı yakaladı. İstikrarın parlak dönemini yaşıyoruz. Düşünün 12 gün öncesini tahmin edemeyen bir ülkeden 12 yıl sonrasını planlayacak, 2023 yılı planını açıklayabilecek istikrar kavuşan bir ülke konumuna geldik. Bu sıradan bir olay değil diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.