banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Bakan Çelik, ŞUTSO binasında İş adamlarına hitap etti VİDEO

Toplantıya Bakan Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, çevre ilerin oda başkanları, İlçe Belediye Başkanları, çok sayıda STK başkanı ve İş Adamları katıldı.

 

Slayt eşliğinde Şanlıurfa’daki yatırımları anlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin; “Şu an 3. Organize Sanayi için yer arıyoruz. Hedef 2023 yılında nüfus olarakTürkiye’nin en büyük 5. Şehri olacağız. Hedefimiz ekonomik olarak da en büyük beşinci il olmak” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise Şanlıurfa’nın potansiyelini anlatırken, zaman zaman elektriklerin kesilmesi ile konuşması sık sık kesildi.

 

Vali Celalettin Güvenç, elektrik kesintilerine değinerek; “Elektrik kesintilerin olmaması için büyük yatırımlar yapıyoruz. Bir de kaçak elektrik sorununu hal ettik mi, elektrik kesintisi sorunumuz kalmayacak” dedi.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise uzun konuşmasında Şanlıurfa’nın tabii zenginliklerini sinerjiye çevrilmesi gerektiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu; “Şanlıurfa kendi birikimlerini yatırıma dönüştürmekle kalmamış, başka illerin birikimlerini de kendi illerine yatırım olarak çekiyorlar” dedi.

 

2012 yılında yaşanan daralma ile birlikte dünyada ekonomik kriz yaşandığını belirten Bakan Çelik; “Bu krizler öyle sıradan kriz değildir. Bu ekonomik daralma Avrupa Birliği ülkelerinde de hissedildi. Dünyada yaşanan bu krize rağmen Türkiye'nin nasıl bir gelişim ve değişim yaşadığını hepimiz yaşayarak görüyoruz. Hükümet önünüzü açan pozisyonda oldu, siz de neredeyse dünyanın her tarafına koştunuz, ürettiğiniz her şeyi dünyanın dört bir tarafına taşıdınız. O müteşebbis ruh tekrar ayağa kalktı ve oluşan sinerjiyle de büyük başarılar elde ettik. Hangi açıdan ele alınırsa alınsın son yüzyılın ikinci büyük krizinin henüz geçmediği bu ortamda, Türkiye'de rakamlar pozitif. Sağlıklı gidişatımız işadamlarımızın da özverili çalışmalarıyla çok güzel şekilde devam ediyor” dedi.

 

Toplantıdan sonra bina yapımında emeği geçenlere ve oda yönetimine plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.