banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Bakan Çelik, Şivan Perwer'in baba evinde

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, ünlü Kürt saz sanatçısı Şivan Perver'in babaevine gitti. 

 

Şıvan Perwer'in 90 Yaşındaki Babası Bakan Faruk Çelik'ten 5'inci Eş İstedi

 

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, ünlü saz sanatçısı Şıvan Perver'in Viranşehir’e bağlı Aşağı dilimli köyünde (Ğırabreş) bulunan babaevine gitti.

Bakan Çelik'i Perver'in babası Yunus Aygün ve ağabeyi Halit Aygün karşıladı. Bakan Çelik ile Perver ailesi arasında esprili diyaloglar yaşandı. Daha önce 4 sefer evlenen ve 3 eşi ölen Şıvan Perver'in babası Yunus Aygün, Bakan Çelik'ten 5'inci eş istedi.

 

Türkçe konuşamayan baba Aygün'e AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ve İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez tercümanlık yaptı.

 

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 90 yaşındaki Yunus Aygün'ün sağlık durumu hakkında bilgi alan Çelik, yaşına göre sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Sağlıklı yaşamının sırın soran bakan Baba aygün; “Hayatımda hiç sigara içmedim” dedi. Bakan Çelik ise “Sigaranın sağlığa verdiği zarara dikkat çekti

 

Şıvan ile Türkiye'de son 35 yıldır görüşemediğini dile getiren baba Aygün ise son olarak Perver'i 1996 yılında Kuzey Irak'ta ziyaret ettiğini anlattı. Bakan Çelik'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Aygün, ziyaret sırasında birlik beraberlik mesajı vererek, "Hepimiz Türk bayrağı altında yaşıyoruz, ama dilimiz farklı. Ben oğlum Şıvan'ı da burada görmek istiyorum, ülkesine dönmesini istiyorum " dedi.

 

Şanlıurfa'nın sanat yönüne değinerek Devlet Bakanı Faruk Çelik de "Şanlıurfa her tarafında her yönüyle zengin bir coğrafya.  Dün Siverek’teydim orada da çok sayıda kültür adamı yetişmiş. Bu bölgeden çok sayıda sanat adamı çıkıyor. Urfa’nın sanat sahnesinde çok önemli bir yeri var, çok önemli sanatçılar yetiştirmiş bir şehir. Perver de bunlardan biri. " diye konuştu. Faruk Çelik, diyalog yoluyla bu ülkede birçok sorunun çözülebileceğine işaret etti. Çelik, şöyle konuştu: "Bizler konuşarak, dertleşerek anlaşabiliriz. Sağduyunun hakim olduğu bu bölgede sorunları rahatlıkla çözebiliriz. "

 

Esprili diyalogların yaşandığı ziyarette Yunus Aygün, Bakan Çelik'ten kendisini evlendirmesini istedi. 90 yaşındaki Aygün'e Bakan Çelik, "Siz büyük bir ailesiniz, bu bana düşmez. Aile içinde hallolması gereken bir mevzu, ancak yine de bana düşen bir görev varsa yapmaya hazırım" cevabını verdi.

 

Abi Halil  Aygün ise “Başta Başbakana ve Reisi Cumhura sesleniyorum. Hepimiz kardeşiz. Birlikte yüzyıllardır yaşıyoruz. Akan kan dursun, kayıplar olmasın” dedi.

 

Bakan Faruk Çelikle beraber Müjde Sakar, Bekir Eren, Abdülkerim Gök, Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, M. Kasım Gülpınar ve Seydi Eyyüpoğlu, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve partililer ziyarette bulundular.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.