banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Bakan Çelik Seçim Çalışmalarını İlçelerde Sürdürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Toru, AK Parti Viranşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Gelin, İl Yönetim Kurulu üyesi Viranşehir Koordinatörü Abdurrahman Kırıkçı, İbrahim Keleşabdioğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Doğru ve Bahri Aktar ile birlikte Viranşehir’de sanayi esnafını ziyaret edip sorunlarını ve taleplerini dinledi. Bakan Çelik, tek düşüncelerinin millete hizmet etmek olduğunu söyledi.
Beraberindekilerle birlikte Viranşehir sanayi esnafını ziyaret eden ve hemen her esnafla yakından ilgilenerek sorunlarını, taleplerini dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tek düşüncelerinin hizmet olduğunu belirterek, “Sadece seçim zamanlarında değil, her fırsatta Urfa’ya geliyoruz. Urfa merkezde olduğu kadar her ilçede de esnaf, muhtarlar, STK, Kanaat Önderleri, teşkilat ziyaretleri yaparak neler yapıldığı ve neler yapılması gerektiği konusunda vatandaşlarımızın da taleplerini, bilmediğimiz varsa sorunlarını dinliyoruz. Hemen çözebileceğimiz sorunları anında telefonla arayıp ilgili makamı harekete geçirerek gereğini yaptırıyoruz. Birçok sorun da zaten planlanarak yapılmaya çalışıyor. Bizim amacımız Şanlıurfa’yı cazibe merkezi haline getirirken, Viranşehir’imizi de adı gibi viran olmaktan kurtarıp modern bir şehir haline getirmektir” dedi.
Esnafla toplantı
Esnaf ziyaretinden sonra Cuma Namazını Sanayi camisinde kılan Bakan Çelik, daha sonra beraberinde Milletvekili Mehmet Akyürek, Belediye Başkan adayı İbrahim Gelin, Esnaf ve   Sanayi Odası Başkanı Mahmut Can ile birlikte sanayi esnafıyla bir toplantı yaparak neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Viranşehir Sanayi Esnafı, özellikle ilçede yeni yapılacak Küçük Sanayi Sitesinin alt yapı sorunun çözümü için destek istedi.
Sanayi esnafı sorunlarını dinleyerek not alan Bakan Çelik, “Bugün Viranşehir’e gelir gelmez siz sanayi esnafını ziyaret edip sorunlarınızı dinledik. Sonrasında sizden başlayarak bir değerlendirme toplantısı yapmamızın doğru olacağı kanaatindeyiz. Tabi yaşanan sorunlar var, çözülen sorunlar var. Dedik bunları sizlerle paylaşalım. Yeni dönemde de neler yapmamız gerektiği konusunda fikirlerinizi alalım bir değerlendirme yapalım diyoruz. Genelde Şanlıurfa için çok şey söyleniyor. Şu an Viranşehir’deyiz. Viranşehir için neler yaptık, bunlarla ilgili birkaç şey söyliyeyim. Sonra sizin sorunlarınızı ilk ağızdan dinlemek istiyorum. Biz 2,5 yıl önce buraya geldiğimizde arkadaşlar bazı kurumlarla sıkıntılarının olduğunu söylediler. Bunlardan biri Hastahanenin bitirilmesi idi. Sağlık konusu çok önemli çünkü. Bizde bu sıkıntılarla ilgili projelerimizi hazırladık. Çok şükür 200 yataklı ve zorlasak belki 300 yataklı, 250 yataklı olabilecek hastahane Viranşehir’imizde hizmete girdi. Şimdi merkez Sağlık Merkezi temeli atacağız. Ama bu sorun büyük ölçüde çözüldü. Biz 2011 yılında Viranşehir’e geldiğimizde yol ve hastahane sorunu öncelikli idi. Şükür güzel bir yola kavuşturduk ve standartları yüksek bir yol. Hastahaneyi de bitirdik. Sağlık Merkezini de en kısa sürede bitirip hizmetinize açacağız. Köy yolu asfaltladık ve stabilize yollar yaptık. Ayrıca TOKİ tarafından 616 konut 3 Nisan’da ihale edilecek. Eyyüp Nebi’de 84 konut devreye giriyor. Ayrıca; yoksul fakir vatandaşlarımıza yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 220 konutun Hürriyet Mahallesinde yapımı için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi Şanlıurfa’da 15 milyon ağaçlandırma yapmayı hedeflemişiz. Viranşehir’de de çalışmalarımız devam ediyor.  Cırcıp deresinin ıslahı ile ilgili de şu anda çalışmalar devam ediyor. Sizin şehir merkezindeki küçük sanayi sitesinin daha uygun bir yere taşınması için çalışmalar başlatıldı ve devam ediyor. Sizler nasıl yapılmasını istiyorsanız Başkanınız bize iletsin, elimizden geleni yaparız. Alt yapı inşallah Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır” diye konuştu.
Hizmetlerin arkasındayız
Şanlıurfa’nın köyüyle, kentiyle, ilçeleriyle tek bir merkez haline dönüştüğünü belirten Bakan Faruk Çelik, konuşmalarını şöyle sürdürdü;
“Eğer burada koordinasyonu iyi sağlayan bir kadro kurarsanız, zaten bu hizmetlerin arkasındayız, açık söyliyeyim. Ama kuramazsak işlerimiz aksayabilir. Bir anlamda bize güç vermeniz lazım. Kredi konusunda da sizler için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ancak; sizler arasından oluşturacağınız bir heyet Ankara’ya gelmeli. Perşembe günü de gidip geleceğim, toplantım var. Hemen derseniz gelirsiniz Halk Bankası Genel Müdürü ile konuşuruz. Sorununuzun çözümü için biz elimizden gelen gayreti gösterir onları yönlendiririz ve Allah’ın izniyle çözeriz. Bizim tek düşüncemiz zaten sizlere hizmet etmek, mevcut sorunlarınızı çözüme kavuştururken, Viranşehir ilçesini de güzelleştirmektir.” Bakan Çelik alt yapı sorunun çözümü için merak etmemelerini isteyerek,
Sanayi camisinin yanında bulunan ve inşaat halinde ki Ta’ziye Evini de gezen Bakan Faruk Çelik, Ta’ziye Evine de gereken yardımın yapılacağını söyledi.

 

 






















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.