banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Bakan Çelik; Şanlıurfa ayrıntılarda gizlidir VİDEO

Toplantıda divan Başkanlığına Van Milletvekili ve Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcısı Nihat Kılıç, Kadın Kollarından Filiz Cevheri ve Gençlik Kollarından İbrahim Halil Felhan seçildi.

Şanlıurfa DSİ Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Şanlıurfa Milletvekillileri Abdülkerim Gök, Halil Özcan, Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve teşkilat üyeleri katıldı.


Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in katılımından dolayı memnuniyetini dile getiren AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; Danışma Meclisi Toplantımız hayırlara vesile olsun. Biz yönetime geldiğimiz günden beri yerel yönetimlere büyük önem vermekteyiz. Her ay düzenli olarak her ay İl Genel Meclisi Üyelerimizle Grup Toplantısı, Belediye Meclis Üyelerimizle Grup Toplantısını, Bir Belediye Başkanımız ev sahipliğinde Belediye Başkanları Toplantısı, İl Danışma Meclisi Toplantısını yapmaktayız. Teşkilat olarak yerel yönetime çok önem veriyoruz” dedi.


Yerel yönetimler konusunda bir konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel; “Türkiye son on yılda büyük mesafe kat etti. Çok önemli reformlar yaptı. 10 yılda yaşadığı değişim, 100 yılda yaşanan değişime eş değerdir. Bizler bu değişikliğe tanık eden, bu davaya hizmet eden teşkilat mensupları olarak adeta tarihe imza atıyoruz. Terör belası çözüm süreci ile beraber nihayete eriyor. Bu ülkenin insanları geçmişte bir birine kırdırılmaya çalışıldı. Bu oyunlara alet olan gençlerimiz hayatlarını kaybetti. Bu ülkede 24 yıl olağanüstü hal uygulaması oldu. Ama artık bu tabloları inşallah bir daha görmeyeceğiz. Böylesi bir zamanda Şanlıurfa’da bulunmak daha da anlamlı oluyor. Tabi bazıları bu kargaşanın bitmesini istemiyorlar. Akan kanla bu ülkenin bölündüğünün farkında değiller. Şehit kanları üzerinde siyasi rant elde ettiler. Ürettikleri bir politika olmayınca, terör bitince ellerinde bir şey kalmayacağını anlayınca manipüle sözlerle bizi halka karşı zor duruma düşürmeye çalışmak istiyorlar. Ancak milletimiz her şeyin farkında. Çözüm sürecinde bize verilen destek bunun somut bir göstergesidir. Analar ağlamasın diye yola çıktığımız çözüm süreci sona gelinirken bazı hainler dışında herkes sevinecektir. Bu anlamda yerel yöneticilerimize büyük görev düşüyor. Hizmet yaparken, çözüm sürecini de mutlaka anlatmalısınız” dedi.


İSTİŞARE KANALLARI EN AÇIK OLAN PARTİYİZ

AK Parti kadar istişare kanallarını açık bulunduran başka bir parti olmadığına dikkat çeken Türel; “Geçen hafta partimizin tüm il ve ilçe başkanları ile ardından milletvekillerimizle Kızılcahamam’da Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında istişare toplantıları düzenledik. Her ay düzenlediğimiz İl Başkanları toplantısı ile il Başkanları ve Belediye Başkanları illerindeki sorunları Başbakan’ımıza aktarıyorlar. Bu toplantı ile sizleri dinlemek istiyoruz. Yerelde yaşananları ve yapılması gerekenleri teşkilat mensuplarını dinliyoruz. Burada önerilen bir öneri belki de bir kanun maddesine dönüşür. Bu istişare ile ortaya çıkan sonuçla en iyi hizmeti yapmak istiyoruz. Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kaldı. Bu seçim gerçekten çok önemlidir. Türkiye’de bir çok dönüşüm seçimi yaşanmıştır. Bu seçimde bir dönüşüm seçimidir. Ülkenin değişim ve dönüşümü bu seçimle pekişecektir. Yapılacak seçimle inşallah ülkemizi daha güzel yerlere getireceğiz. Bunun için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Bizim partimiz yerel yönetimlere verdiği önemle vücut bulmuş bir partidir. Genel Başkanımız İstanbul’da nasıl mucizevi bir başarı elde etmişse, tüm Belediye Başkanlarımız başarı hikayeleri ile dolu çalışmalar yapmaktadırlar. Bu nedenle bağımsız kuruluşların yaptığı sıralamada hizmetleri en iyi yapan belediyecilikte ilk onda neredeyse hepsini AK Partili Belediyeciler sıralanmaktadır. Hizmette AK Parti Belediyeciliği ile bir çığır açtık. Yola çıktığımız 2001 yılında Bölgesel Milliyetçilik, Dinsel Milliyetçilik ve Etnik Milliyetçilik yapmayacağımızı söyledik. O günlerde biz kardeşliği pekiştirmek için yola çıktık. Meyvesini bugün almaya başladık” diyerek sözlerini tamamladı.


BİZ HASIM DEĞİL HISIMIZ

Faruk Çelik; “Biz hasım değil, hısımız. Bu sözü İzmir’de, Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da ve Türkiye’nin her yerinde aynı sözü konuşuyoruz. Bizim gibi aynı dili konuşan başka bir parti yok. Çünkü biz Kuran’ı Kerim okurken ‘Allahın ipine sımsıkı sarılın’ diyoruz. Bugün başa iplere sarılanlar olduğu için bu konuyu çözmeleri, aynı dilli konuşmaları mümkün değil. Onlar hangi ipe sarılsa sarılsınlar biz Allahın ipine sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Sorumlu siyasetçi olmak zorundayız, sorunlu siyasetçi olmayacağız. Sorulu siyasetçiler Türkiye’ye çok şey kaybettirdi, Sorumlu siyasetçiler ise Türkiye’nin yükünü aldılar. Ülke önündeki engelleri kaldırmaya çalıştılar. Türkiye’de hizmetler almış başını gidiyorsa siyasetin ehil ellerde olduğunu gösteriyor. Bu başarı tepe yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın değil, ta sandık başındaki görevlimizin bir bütünlük içerisinde çalışmanın eseridir. AK Parti olarak bize oy verirsen hizmet var, vermezsen sefalete mahkumsun anlayışını ortadan kaldırdık. Biz vatandaşımıza bir bütünlük içerisinde hizmet ettik” dedi.


ŞANLIURFA AYRINTILARDA GİZLİDİR

Şanlıurfa’yı siyasi olarak uzaktan değerlendirmek mümkün değil. Şanlıurfa ayrıntılarda gizlidir. Ayrıntıları iyi yakalamak lazım. Öyle nüanslar varki o ilçe için, o belde için, o yerleşim yari için çok önemlidir. Başarının devamı için o ayrıntıları gözden ırak tutmamamızı gerekiyor. Bizim tuz biber kadar katkımız olduysa kendimizi mutlu addederiz. Ama başarının en önemli anahtarı takım oyunudur.  Milletvekili ve Belediye Başkanlarımızla ihtilafsız bir şekilde yalnızca Şanlıurfa’ya hizmet için çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde ben Şanlıurfa’da yüzde 80 oy bekliyorum. Genel seçimlerde yüzde 65 oy veren Şanlıurfa neden bu seçimde yüzde 80 vermesin. Eğer vermezse eksiklik bizdedir demektir. Biz yanlış yapmayacağız. Ayrıntılara dikkat edeceğiz. Her vatandaş, her belediye meclis üyesi, bizim için makbuldür. Dünya makamları çok önemli değildir, önemli olan acaba biz milletin gönlündeki makamda nerede bulunuyoruz. Urfalı bizim için ne diyor, Türkiye bizim için ne diyor, o önemlidir. Türkiye’nin geleceği peygamberler şehri, bereketin merkezi Şanlıurfa’dan sıçrayacaktır. Bu nedenle biz buradayız. Ankara burada. Öyle demiştik. Bakın bakanlarımız, genel merkezimiz burada” dedi.


Şanlıurfa DSİ Konferans Salonu'nda Cuma günü saat 18:00’de başlayan toplantı daha sonra basına kapalı olarak yaklaşık 4 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.