banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Bakan Çelik Kobanili sığınmacılarla bayramlaştı

Bayram nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suruç'ta Kobanili sığınmacılarla bayramlaştı.

Suruç’ta Yatılı Bölge Okuluna geçen Çelik, Kobanili misafirlerle bayramlaşarak çocuklara şeker, oyuncak ve giysi dağıtarak, bayram harçlığı verdi. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik,  Kobanililerin önümüzdeki bayramları evlerinde geçirmeleri taraftarı olduklarını ifade etti.

Kobanililerin Türkiye'de misafir kaldıkları sürece kendilerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Çelik, şuanda Kobani'deki gelişmelerin daha da yoğunluk kazandığını, Suruç'ta ve kamplarda olup bitenleri bir kez daha yerinde görmek için geldiklerini kaydetti.

“Acınızı biliyoruz, bunları içimizde hissediyoruz”
Kobanililere hitaben konuşan Bakan Çelik, "Sizinle bizim aramızı açmaya çalışanlar olacak, aman ha onlara fırsat vermeyin. Ben daha babamla bayramlaşmadan arkadaşlarımla sizlerin yanına geldim. Acınızı biliyoruz, bunları içimizde hissediyoruz. İnşallah diğer konuları da çözeceğiz." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in açıklamalarına da değinen Çelik, "Daha sonra yalanlamak zorunda kaldıkları, Türkiye'yi ve bölgedeki gelişmeleri tahrik edecek bazı ifadeler, 77 milyonu üzmüştür. Bölgeye de çok olumsuz yansımıştır, devlet başkan yardımcısının açıklamaları. Ama hemen akabinde gelen özür, bir nebzede olsa gerçeklerin ortaya çıkmasında ve bu yanlıştan dönülmesine vesile olmuştur. Özür dilenmesi gerekiyordu diledi. Bir anlamda tansiyon biraz düşmüş oldu." seklinde konuştu.
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.