banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakan Çelik, Ceylanpınar’da sert konuştu VİDEO

Bugün öğle saatlerinde özel uçakla Şanlıurfa’ya gelen Bakan Faruk Çelik’le beraber AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Dr. Abdülkerim Gök, Dr. Halil Özcan, Mehmet Akyürek, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İl Başkan Vekili İsa Kızıldemir ile bürokratlar ve kurum müdürleri savaşın yaşandığı sıfır nokta olan Ceylanpınar’a geçtiler.

 

Araçla Ceylanpınar’a geçen Çelik, esnaf ve halka bir süre sohbet ettikten sonra Kaymakamlık binasına geçerek Kaymakam İbrahim Çenet ve diğer yetkililerden bilgi aldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, son birkaç gündür komşu Suriye’nin Haseki İlçesine bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan bombalama ve çatışma olaylarına değinerek; “Biz 1 değil 10 tane uçak da düşürebiliriz. Ancak biz gelişmeleri uluslararası kanunlar çerçevesinde olayları takip ediyoruz” dedi.

 

Yurt dışı gezisi dolayısıyla ilçeye geç geldiğini ve bu gecikme dolayısıyla ilçe halkından özür dileyen Bakan Çelik; “Son 5-6 günden bu yana komşu ülkede yaşanan yangın olayları, komşuda yaşanan savaş, iç savaş, kendi milletine acımasız bir şekilde saldıran, bombalayan sözde bir devlet adamı, bir devlet başkanının neler yaptığını biz de Türkiye'den, Ceylanpınar'dan izliyoruz” dedi.

 

Konuşmasını sürdüren Bakan Çelik; “Kara kuvvetleriyle artık yapamaz noktaya geldiği saldırılarını, hava kuvvetleri vasıtasıyla yapıyor. Bir ülke uçağını, tankını, topunu ülkesini dışarıya karşı korumak için alır ama ne acıdır ki kendi iktidarlarını sürdürmek amacıyla kendi insanını, dolayısıyla bizim de... hepimizin komşularını acımasız bir şekilde katletmeye devam ediyorlar. Tabi ki bir boyutuyla kendi ülkesindeki sorunlar kendisini ilgilendirebilir diyebiliriz ama insanlık adına baktığımız zaman burada Ceylanpınar, karşı tarafta Rasulayn... Geçenlerde Akçakale ve karşısında yine komşularının yaşadığı Suriye'nin bir ilçesi, beldesi. Şimdi Suruç, yine karşısında komşuların, dostların yıllardır birlikte yaşadığı bir başka yerleşim birimi ve acımasız olaylar devam ediyor. İnşallah yaşanan olumsuzluklar bir an evvel son bulur” dedi.

 

Sınır ihlali konusunda iki kere nota verdiklerini hatırlatan Bakan Çelik; “Sınır ihlali kesinlikle mukabelesini en zengin şekilde görecektir. Bunu bilmenizi istiyorum ama yapılan anlaşma çerçevesinde 5 kilometrelik mesafede bilgilendirilmeden yapılacak müdahaleleri engelleme konusunda da dün akşam itibarıyla yine ikinci nota verilmiş bulunmaktadır. İkinci nota verilmiştir, denmiştir ki anlaşmalara uyun Ceylanpınar'ı, Türkiye'yi rahatsız edecek olan müdahalelerden sakının notası verilmiştir” dedi.

 

 

Bakan Çelik'in konuşması sırasında Suriye tarafından iki kez silah sesi duyuldu. Konuşmanın ardından kendisine şarapnel parçası veren vatandaştan alarak; “Bunu Bakanlar Kuruluna götüreceğim” dedi.

 

 

Daha sonra elindeki şarapnel parçasını basın mensuplarına gösteren Faruk Çelik, “Bunlar bir komşusunun kendi iç sorunu olabilir ama komşusuna bunları gönderme hakkı yoktur. Kesinlikle bunu söyleyeyim. Bunlar belgelerle delilendiriliyor. Arkadaşlarımız görüntülü bir şekilde bunları almış, bulunmaktadır. En ufak bir şüpheniz olmasın, hesabı sorulmadık bir şey kalmaz” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Bakan Çelik, ilçedeki temasları kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde faaliyet gösteren esnafı da ziyaret etti.

Ziyaretin ardından TİGEM’de yemek yiyen Bakan Çelik, saat 18:00 sularında özel uçağı ile Ankara’ya döndü.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.