banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Bakan Çelik, Birecik'te okul temeli attı

Birecik’te 24 derslikli sağlık meslek lisesinin temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada; üç gündür Şanlıurfa’da yatırımları takip ettiklerini dile getirerek Şanlıurfa’nın artık kabuk değiştirdiğini dile getirdi. Şanlıurfa’ya yapılan tüm hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Çelik, “Son üç ay içerisinde Şanlıurfa’ya 470 trilyon liralık yatırım yaptık. Üç ay içerisinde 200 okulun temeli atıldı. Bu düzeyde bir eğitim yatırımını hiçbir il almamıştır. Herşey sizin için, bütün çabalarımız sizin geleceğinizi daha da aydınlık kılmak için” dedi. Kalkınmanın iyi, kaliteli bir eğitimle ve nitelikli bir insan potansiyeliyle başarılacağını kaydeden Bakan Çelik: “Aksi durumda gelişmiş ülkeler arasına girmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada; “Bütün önceliğimiz insanımızın refah seviyesini yükseltmektir. Bütün önceliğimizi bu topraklarda ayrılığı, gayrılığı ortadan kaldırmaktır. Bütün düşüncemiz çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaktır. Bu coğrafyanın barış, kardeşlik ve demokrasi coğrafyası olmasıdır. Kimsenin etnik kökeninden, dilinden, dininden dolayı sorgulanmamasıdır” dedi.

“Yılların kayıplarını düzelterek ilerliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Vali Güvenç: “Milletimizin desteği ve sağduyusu da arkamızda olduğu müddetçe bu hizmet kervanı devam edecektir. Şanlıurfamız daha yaşanılır, daha büyük, daha güzel, iyiliklerle anılan, Türkiye’de cazibe merkezi olan bir kent olacaktır” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç ve Milletvekili Yahya Akman birlikte 24 derslikli sağlık meslek lisesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bakan Çelik, temel atma programından sonra Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ile Adana’ya geçerek Adana Demirspor Şanlıurfaspor maçını izlemeye geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.