banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Bakan Çelik, basın toplantısında başkan adayı mesajı verdi VİDEO


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısına; AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti İl Başkanı AV. Yusuf Eğilmez katıldı.

Çelik, yaptığı açıklamada, önemli bir sürecin içerisinde olduklarını belirterek, “Bu anlamda AK Parti olarak seçim bölgelerimizde AK Parti’nin önceki seçimde elde ettiği başarıya yeni bir zafer, yeni bir başarı ilave etmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu çerçevede genel merkezimiz aday belirleme çalışmalarını oluşturdu. Bizde seçim bölgelerimizde bu üst kurul çalışmalarına katılıyoruz. Seçim bölgelerimizde sağlıklı bir şekilde Ankara’ya üst kurulumuza, parti merkezimize aktarmak için Şanlıurfa’da bulunuyoruz” dedi.


“AK Parti, düşüncesiyle, fikirleriyle köklü bir partidir”

“Genel merkezimiz; gerek teşkilat temayül yoklaması yaparak, gerekse aday adaylarıyla ilgili gerek ilçe gerekse Büyükşehir bazında anket çalışmalarıyla elde ettiği bazı veriler, bazı bilgiler var” diyen Çelik, açıklamasında şunları kaydetti;

“AK Parti, düşüncesiyle, fikirleriyle köklü bir partidir. 12-13 yıldır Türkiye’de önemli reformlar, önemli hizmetleri gerçekleştirmiş, ekonomi istikrarı, siyasi istikrarı sağlamış olan bir siyasi partidir. Dün akşamdan itibaren Pazar gününe kadar yerel seçimlerle ilgili görüşülmesi gereken bütün konuları, görüşülmesi gerek bütün kesimler ile görüşerek inşallah bizde aday belirleme sürecine önemli katkı sunacağımızın inancı içerisindeyim. En doğruyu elde etmek, yakalamak ve bir takım ruhu içerisinde Şanlıurfa’ya hizmet edecek bir ekibi ortaya çıkarmak için bizde katkılarımızı sunma gayreti içerisindeyiz.”

Bakan Çelik, bu yerel seçimlerin, bir önceki yerel seçimlerle Şanlıurfa’da, Şanlıurfa açısından mukayese edilmeyecek seçimler olacağını dile getirerek, “Çünkü bütün Şanlıurfa’nın mülki sınırları Büyükşehir olmuş durumda. 1 Milyon 800 Bin vatandaşımızın Büyükşehir merkezi komutasıyla yönetileceği bir yeni döneme giriyor Şanlıurfa. Onun için takjım ruhu ve takım anlayışı diyorum. Bizim için Büyükşehir belediye başkanı çok önemli olduğu için Halfeti de, Siverek de, Birecik de, Bozova da, Harran da, Akçakale de, Hilvan da, Ceylanpınar da, Viranşehir deki belediye başkanları da önemlidir. Şanlıurfa’da oluşacak olan 14 belediye başkanı bir takım anlayışı içerisinde önem arz etmektedir” diye ifade etti.


“Aday adaylarıyla görüşmeler çok şeffaf”

Aday adaylarıyla görüşmelerini sürdüreceğini vurgulayan Çelik, “Bu görüşmeler çok şeffaf, çok açık. Önce aday adaylarıyla görüşeceğiz ve sonra da bizimle görüşmek isteyen sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle görüşeceğiz.

Gazeteci Reşat Uzun’un, “Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in isminin geçtiğini ve bunu nasıl buluyorsunuz?” sorusuna Çelik, şu cevabı verdi;

“Kişiye endeksli ortamdan çıkalım, takım endeksli anlayışa geçelim Şanlıurfa’nın kazanmasını istiyoruz. Ben bu konuda Şanlıurfa’daki medyadan da destek bekliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.