banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bakan Çelik Aligör de konuştu

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı ve Devlet Bakanı Faruk Çelik, beraberinde AK Parti milletvekilleri adayları Zeynep Müjde Sakar, Bekir Eren, Abdülkerim Gök, Yahya Akman, Abdülkadir Emin Önen, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, M. Kasım Gülpınar ve Seydi Eyyüpoğlu birlikte, Suruç ilçesine bağlı Aligör beldesini ziyaret etti.

 

AK Parti belde teşkilatı önünde ilk olarak konuşan Abdülkerim Gök; El ele gönül gönüle vererek hizmet etmek için size söz veriyor. Bana aşiretimi soruyorlar. Ben de diyorum ki aşiretim “Şanlıurfa”dır” dedi.

 

AK Parti adayı adayı olan İlhami Kılıç ise; “Burada bulunan 12 aday da Suruçludur. Biz bu adayları gönlümüzle destekleyeceğiz” dedi.

 

MÜRŞİTPINAR AÇILACAK

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Çelik, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılması konusunda, Türkiye açısından bir sorun bulunmadığını, yaşanan olaylar yüzünden Suriye Hükümeti'nin kararını beklediklerini söyledi.

Konuyu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştüğünü ifade eden Faruk Çelik; “Bu konuda talepler oluyordu, bizle ilgili bir sorun yok. Sabah kurdeleyi kesme imkanımız var. Suriye'de yerel yönetim konusunda bir sorun yok, bunu da aştık. Suriye merkezi yönetimiyle ilgili bir sıkıntı var. Yani Şam'ın onayını aldığımız zaman Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın kurdelesini birlikte kesebileceğiz” dedi.

 

KÜRT HAKLARINA DEĞİNDİ

Kürt hakları ilk kez AK Parti döneminde verildiğine dikkat çeken Devlet Bakanı Çelik; “Bu coğrafya Barış, Kardeşlik ve Peygamberler coğrafyasıdır. İnsanların doğuşu ile elde edilen haklar ilk kez bizim iktidarımızda konuşuldu ve erildi. Biliyorsunuz demokrasi uzun bir süreçtir” dedi.

 

11 NİSAN İSMİ ALİGÖR OLDU

11 Nisan Beldesinin isminin tekrar “Aligör” olara değiştirilmesine de değinen Bakan Çelik; “Aligör’ün ismini 11 Nisan yaptılar. Biz ise eski haline tekrar çevirdik. Ne oldu?  Bir sorun çıktımı” diye halka sordu

Daha sonra Suruç’a geçti

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.