banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bakan Çelik, Akçakale çadırkentte Suriyelilerle konuştu VİDEO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve yanındaki heyetle Akçakale ilçesinde 10 bin Suriyeli sığınmacı için hazırlanan AFAD Süleymanşah Konaklama Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tesisin içerisinde kurulan sahra hastanesindeki incelemeleri sırasında burada tedavi gören Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden bakan Çelik, sığınmacıların sıkıntılarını dinledi ve ihtiyaçlarını sordu. Kendilerine kucak açan Türkiye’ye Bakan Çelik nezdinde teşekkür eden Suriyeli hastalar gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti Bakan Çelik’e aktardılar.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; Suriye’de yaşanan olaylardan kaçan mültecilerin çok önemli bir bölümünün Şanlıurfa sınırları içerisinde misafir edildiğini, Ceylanpınar ve Akçakale merkezlerinde 21bin sığınmacı barındırıldığını belirterek: “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak komşu ülkede yaşanan ve kardeş halkımızın maruz kaldığı bu durum neticesinde bütün kapılarımızı kardeşlerimize açmış durumdayız.”dedi.

Bakan Çelik açıklamasına şöyle devam etti: “Hastanesinden yerleşim alanlarına, sosyal ihtiyaçlarından tabi ihtiyaçlarına kadar her şey bir ay gibi kısa bir süre içerisinde Suriyeli vatandaşların hizmetine sunulmuş durumdadır. Yaptığımız incelemelerde ve Suriyeli kardeşlerimizle yaptığımız görüşmelerde onların memnuniyetini bizzat gördük. Son derece planlı ve programlı bir dizaynla oluşturulan tesiste vatandaşların rahatı için her şey düşünüldü. Kaldı ki mobil hastanemizde ameliyata kadar her türlü müdahale gerçekleştirilebiliyor. Ben başta Sayın Valimiz Celalettin Güvenç olmak üzere takdire şayan bu işte emeği geçen herkesi kutluyor onlara teşekkür ediyorum.”

Açıklamanın ardından Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve beraberindekiler tesiste görev alan personellere iyi çalışmalar dileyerek Şanlıurfa’ya dönmek üzere buradan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.