banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

BAKAN ÇELİK ABDULLAH YEŞİL’İN SEÇİM BÜROSUNU ZİYARET ETTİ

Bakan Çelik Yeşil’in seçim bürosunda toplanan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Milletvekili Adayı Abdullah Yeşil’e çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.
 
ÇELİK: “SURUÇ BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ BİR İLÇE”

Suruç’un bölgede önemli bir ilçe olduğunu belirten Faruk Çelik; ‘‘Son dönemlerde neler yaşadığımızı sizlerde biliyorsunuz komşu ilimizdeki huzursuzluğu başta Suruç olmak üzere Şanlıurfa’yı ve bölgeyi nasıl etkilediğini hepimiz yaşayarak gördük. Çok şükür devletimiz gür, devletimiz güçlü, 3 gün içerisinden sınırdan geçen 150 bin 200 bin arasındaki Kobanili’ye kucak açan bir devletimiz, bir Şanlıurfa’mız bir Suruç’umuz var. Bunu hep birlikte bu kadar ağır yükü hep kaldırmayı başardık. Arada yaptığımız bu kadar ev güzel sahipliğine rağmen bunları anlamamaya çalışan unsurlar oldu onlar da sizleri ibretle izledi. Devlet 2 milyon Suriyeliyi kucaklarken, 180 bin Kobaniliyi kucaklarken, Ezidi’yi kucaklarken, Arab’ı kucaklarken insan olduğu için kucakladı’ dedi.
 
‘‘BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ’’
 
 
Birlik ve beraberliğin güçlendirmek zorunda olduklarının altını çizen Faruk Çelik’’ Ortada fitne fücur çıkaranlar bizim güzel birlikteliğimizi bozma gayreti içerisinde olanlar çok şükür tahribat yapmalarına rağmen buna muvaffak olamadılar." 7 Haziran'a doğru giderken milletin birlik ve beraberliğini güçlendirmek zorundayız. Birlik, beraberlik olmadığı Suriye'de insanların nasıl lokma gibi yutulduğunu görün. Kobanili kardeşim niye buraya gelmek zorunda kaldı, niye duramadı çünkü ülke darmadağın olmuş, parçalanmış. Ülkenin bütünlüğü son derece önemli onun için bakınız buradaki ekmeğimizi tatlandırmanın peşinde olalım, ağzımızın tadını bozacak işlerle uğraşmayalım, ekmeğimizi büyütelim’’ şeklinde konuştu.
 
‘‘TOPRAĞI SUYLA BULUŞTURDUK’’
 
Suruç Ovası’ndaki tünele çok büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Çelik: "Toprakla suyu buluşturduk, kolay bir iş midir 3 senede 17 kilometrelik tünel yapıldı. 55 bin dönüm yer sulanmaya başlandı, hızlı bir şekilde 550 bin dönüm yerin sulanması için düğmeye basmış bulunuyoruz. İnşallah yılsonuna kadar Suruç Ovası'nın hemen hemen tamamına yakınını bereketlendireceğiz. Böyle bir çalışma var, gayret var kendi aklımızı bu topraklarda yükseltmeliyiz" dedi.
Bakan Faruk Çelik Yeşil’in seçim bürosunu ziyaret ettikten sonra Suruç’taki öğretmenevinde mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.