banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakan Çağlayan Almanyada Türk okulunu ziyaret etti
Almanyanın Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannoverde fuara katılmak üzere gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, dün Türk işadamları tarafından açılan Özel Vib Gymnasium ve Realschuleyi de ziyaret etti. Dünyanın neresine gidersem gideyim böyle okulları mutlaka ziyaret ederim. diyen bakan, Türk müteşebbisler tarafından dünyanın birçok ülkesinde açılan okulların eşi benzeri olmayan önemli bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

Çağlayan, Okul açtığınız her ülkede yüce şanlı bayrağımızın dalgalanmasına vesile oluyorsunuz. Anadilimiz Türkçemizi gelenek ve göreneklerimizi unutmamayı sağlıyorsunuz. İnsanoğlunun bırakmaması gereken tüm değerlerini yaşatıyorsunuz. dedi. Bugüne kadar ziyaret ettiği tüm okullarda birbirinden güzel, etkileyici ve etkin çalışmalarla karşılaştığını dile getiren bakan, Okulumuzda yaptığınız hizmetlere destek veren işadamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Yaptıkları hizmetin ve yardımların nereye gittiğini net bir şekilde onlar da görüyor, birbirlerini şevklendirip daha fazla gayret ediyorlar. dedi.
Bugün Almanyada 3, Avrupa ve dünyanın başkan yerlerinde toplamda 6 milyon Türkün yaşadığına dikkat çeken Bakan Çağlayan şöyle konuştu: Almanyada yaşayan vatandaşlarımızın sayısı Avrupadaki bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla. Ancak kontrolsüz güç güç değildir. Bu ülkenin siyasetinde, ekonomisinde ne kadar varız, önemli olan bu ölçülerdir. Burada yaşayan vatandaşlarımız çocukları ile birlikte çifte vatandaşlık hakkını mutlaka almalı ve eşit haklara kavuşmalı. Bu ülkenin vatandaşı olarak tabii ki bu ülkenin de menfaat ve haklarını savunmak bir vatandaşlık borcudur. Ancak bunu yaparken benliğimizi, birliğimizi, dilimizi ve inançlarımızı asla kaybetmemeli, asla asimile olmamalıyız.

Bu bağlamda okulların öneminin ortaya çıktığını dile getiren bakan, Öğretmenlerinizin yüzde sekseni Alman, öğrencilerinizin ise yüzde yirmisi Alman. Bu çocuklarımızda kardeşliği, dostluğu iki ülke arasında ciddi bir kaynaşmayı sağlıyor. Çocuklarımızı iyi bir Almanca eğitimine sevk ediyor. dedi

Türkçe Olimpiyatları birincisi Büşra Durandan Annem adlı şiiri dinleyen bakan, öğrenciyi tebrik ettikten sonra 23 yıl önce kaybettiğim annemi bugün kaybetmiş gibi üzüldüm, hüzünlendim. Ben yıllar boyunca anneme ve babama hizmet ederken onlara öf bile dedirtmedim. Eğer ben bakan olduysam annemin ettiği dualar sayesindedir. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.