banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Bakan Avcı'dan flaş SBS ve dersane açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, düz liselerin, anadolu ya da meslek lisesine dönüştürülmesinden ortaöğretim'den liseye geçiş sınavı olan SBS ve dersanelere kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

28 Şubat mağdurları 28 Şubat döneminde mağdur edilmiş olan öğretmenlerin ve çalışanların tekrar göreve başlayabileceğini belirterek, "Sayıları henüz net değil. Çünkü bazıları öğretmenlikten ayrılmış ama farklı bir kurumda çalışıyor. Bu çerçevede dönen 1800 öğretmen ve çalışanımız vardı zaten, bir o kadar daha çıkabilir" dedi.

Avcı konunun neden gündeme geldiğiyle ilgili "Meclis kapanmadan ortaya çıkan son torba yasada alt yapı oluşturdu" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ ANADOLU LİSESİ DEĞİL'

Düz liselerin anadolu veya meslek lisesine dönüştürülmesinin 3 yıldır uygulandığına dikkat çeken Avcı, "2010 yılından beri süren çalışmalar. Tercihleri Anadolu dışındaki öğrencilerimiz için kontenjanlarımız var. Herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi zannediliyor. Kamoyundaki Anadolu lisesini kazanmayan Meslek ya da İmam Hatip'e gidecek algısı yanlış" diye konuştu. Avcı şöyle devam etti:
"Ayrıca halkta ciddi bir kız İmam Hatip lisesi talebi var. İllerimizde çok programlı lise sınıfları açıyoruz. Meslek liselerini zorunlu kalınca gidilecek okullar olarak göstermek doğru değil."

SBS'NİN YERİNE GETİRİLECEK UYGULAMA

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, SBS'nin yerine getirilecek uygulamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Öğrencilerle, öğretmenlerle, velilerle toplantılar düzenlediklerini ve bu toplantıların sonuncusunun da İstanbul'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Avcı, "Bu toplantılarda hem geçmiş uygulamalarımızı hem de çözüm önerilerimizi konuşuyoruz" dedi.

SBS YERİNE DAHA DENETİMLİ BİR SİSTEM

"Öğrencilerin önündeki 4 yılı etkileyecek tek bir sınav koymama kararlılığımız sürüyor" diyen Avcı, "Öğrencilerimizin yıl içerisinde girdikleri belli sınavları daha denetimli yaparak, bunların liseye geçişte kullanılmasını istiyoruz. SBS'nin yerine yeni sınavlar icat etmiyoruz. Belli derslerden bazılarını Milli Eğitim Bakanlığının denetimi gözetimi ve değerlendirmesinde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HAZİRAN AYINA KADAR DERSANELER AÇIK

Dersanelerle ilgili tartışmalara ilişkin bir soruya da "Dersane mesele yeni bir konu değil. Burada kapatmadan ziyade dönüştürmeden bahsetmek daha doğru olur. Dersanelerin özel okul olması için bakanlığımızca yürütülen çalışmalar var. Ocak ayından itibaren dersanelerin kayıt başvuruları başlıyor, biliyorsunuz. Benim o açıklamam ocak ayından sonra gerçekleşti. Ocakta kaydolan öğrencilerin eğitimi haziran sonuna kadar sürecek. Dersanelere kaydolan öğrenciler kurslarına başladılar ve şu an sürdürüyorlar" şeklinde cevap verdi.

YASAL DÜZENLEME GEREK

Dönüştürme pozisyonu için yasal düzenleme gerektiğini kaydeden Avcı, "O ancak Meclis açıldığında yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak tek başımıza yapabileceğimiz bir düzenleme değil. Sektör temsilcileri bizden özel okula dönüştürmek için süre tanıyın demişti. Bunun üzerinden 3 yıl geçti. Gelecek seneyi de hesaba katarsak 4 yılı bulan bir süreçten bahsediyoruz. Zaten bazı kurumlar bu dönüşümü gerçekleştirdi. Ayrıca arsa gibi teşvikler de öngörüyoruz" dedi.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Avcı, "Çalışanların Milli Eğitim sistemine entegre edebilmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne veliyi, ne çalışanları mağdur edecek şekilde meseleyi çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.