banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Bahçeliden tuhaf Gülen yorumu

Haziran ayındaki genel seçimlerin ustalık dönemi olacağını söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliden de yanıt geldi.

Erdoğanın, Bu dönem ustalık dönemi olacak sözlerini yorumlayan Bahçeli, İbrahim Tatlısesin Ustam şarkısını dinliyor herhalde dedi. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bahçeli özetle şunları kaydetti:

Açıklamamız samimidir

Yedi ilahiyat fakültesi öğretim görevlisinin evlerinin sabahleyin aranması, eserlerine el konulması sürecinde değerlendirmede bulunduk. Burada dikkat çektik. Fethullah Gülen Bey yurt dışında olduğu için acaba Türkiyedeki cemaatin mensupları bunu farklı bir şekilde mi uygulamaya koyuyorlar, yoksa cemaat mensupları birilerinin kontrolünde mi gelişiyor. Töhmet altında bırakılmaması için tedbirde bulunmalarını istedik. Açıklamamız çok samimi, dürüst ve ilkelidir. Kontrolden çıkmışsa, dondurun askıya alın anlamında söylüyorum.

Polemiğe girmek istemiyoruz

Fethullah Gülen Hoca bunu Zaman Gazetesinde okuduğu zaman tasvip ediyorsa farklı bir anlam çıkar. Ama söylediklerimizi teyit eden bir olayla karşılaşıyorsa düşünmesi lazım. Yani A, B ise B de C ise o zaman A, Cdir; onu anlatmaya çalışıyorum. Biz bir polemiğin içerisine girmek istemiyoruz. Bize cevap versin diye de bir beklentimiz yok. Düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Takdir kendilerinindir. Bu çerçevede bizim cemaatle bir polemik içerisinde olmamız mümkün değil. Fakat Zaman Gazetesinde bir takım kişilerin görüşleri alınırken, bu kişilerin şuan için MHP dairesi içinde nerede bulunduklarını da sorgulaması lazım.

Öz, dalgalarla meşgul oldu

Zekeriya Öz, çok sık dalgalarla meşgul oldu. Dalgalar çok farklı görüntü almaya başladı. Toplumsal tepki ve öfke artıyor. Zannediyorum bunu dindirmek açısından bir görev değişikliği yapılmış oldu. Değişen bir şey yok.

Köşkte süre 5 + 5tir

En son yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanlığı görev süresi beş artı beş şeklinde. Burada istikrar sağlamak, yeni rakamlar üzerine tartışma açmamak lazım. 5 + 5 daha makul gibi geliyor. Bu konuyu tartışma zeminine çekmenin bir anlamı yok.

Kadına şiddet çok önemli

Kadına şiddet vakalarının artması çok önemli bir sosyal olay. Başta üniversitelerimiz, ilgili bölümleri konunun üzerinde ciddi bir şekilde durup araştırma yapmalı. Türkiyenin toplumsal rehabilitasyona ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. STKlar bu toplumsal olaylarda çok sessiz. En büyük yanlış medyada çok ayrıntılı bir şekilde gösterilerek anlatılması.

Hormonlaşmış siyasi partiler

Burhan Kuzu, Çok parti olsun ama iki parti Mecliste bulunsun diyordu. Bu 12 Eylül felsefesinin görüşüdür. 12 Eylülün hormonlaşmış siyaseti ile şekillenmiş olan partiler, 20-25 sene memleketi yönetmeye kalktı. Ama öbür tarafta tırnağı ile gelenler halen mücadelesini veriyor. Başkalarının yönlendirmesiyle sonuç alanlar muteber insan oluyor. Kendi tırnağıyla gelenleri, sıra dışı bir parti gibi göstermeye çalışıyorlar. Mecliste 5inci parti olsun ne olur ki! 1999da çok güzel bir tablo vardı. DSPnin 136, MHPnin 129, RPnin 103, DYPnin 86, ANAPın 85 milletvekili vardı.

Facebookta
 
Etiketler: DSP, Başbakan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.