banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bahçeli, Demokratikleşme paketine tepki, gösterdi andımızı yanlış okudu

Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketinin ardından Devlet Bahçeli önemli açıklamalar yapıyor.

Bahçeli konuşmasında hazırlanan demokratikleşme paketini sert bir dille eleştirerek paketin PKK tarafından hazırlandığını ve en çok PKK'ya yaradığını öne sürdü.

Bahçeli Andımız'ın kaldırılmasını da eleştirerek, ailelerin okullarda bunu protesto edeceğini iddia ederek bir nevi çağrıda bulundu.

Sözlerini Andımız'ın son iki satırıyla bitirmeyi tercih eden Bahçeli'nin "Ne mutlu Türküm diyene" sözlerinden önceki mısrada hata yapması ise dikkat çekti...


Devlet Bahçeli'nin açıklamasından satırbaşları:

Sayın Başbakan sınırsız özgürlük olamayacağını demokrasinin bir tramvay olduğunu söylerken de şuurun açık mıydı? Lütfen söyleyiniz bu özgürlüğe susayanlar kimlerdir. Paketten sevinecek bölücü zümre ve küçük bir azınlık dışında kaç kişi vardır. Türk milleti inim inim ağlarken, kimliği hedef alınmışken kimin sevinecek hali kalmıştır?
Başbakan hangi gezegende yaşamaktadır.

BAŞBAKAN'IN YÜZÜ KIZARMADI MI?

Başbakan hiç yüzü kızarmadan paketin şehitlerimizin arzusu olduğunu dile getirmiştir. Ne zamandan beridir PKK'nın taltifi aziz şehitlerimizin arzusudur? Sayın Başbakan sende hiç mi vicdan hiç mi akıl kalmamıştır. Kanlı katillere müjde verilmesini şehit analarının arzusu olarak lanse etmek kendini bilmezlik değilse nedir. Malum siyasi zihniyetin kırdığı potlar bunlarla da sınırlı değildir. Erdoğan artık Türkiye'de kimlik dayatan, makbul vatandaşı dayatan vatandaşın inancıyla uğraşan bir devlet yoktur demektedir. Vatandaşının ihtiyacına kulak tıkayan asimile eden taleplerini reddeden bir devlet anlayışı yoktur demektedir. Başbakan Erdoğan hangi kimlikten bahsetmektedir. Kim kime neyi dayatmış? Vatandaşın inancıyla kendi gibileri dışında kim uğraşmıştır? Şayet kastettiği Türk kimliği ise bu bir dayatma değil asırların alın teri ve cedddimizin kutsal bir mirasıdır.

SENİN GİBİLERE RAĞMEN TÜRK KİMLİĞİ VAR OLACAK

Senin gibilere ve dostun İmralı canisine rağmen Türk kimliği milletin medarı iftiharı olmayı sürdürecektir. Başbakan herşeyi bırakmış muhalefeti tanzime yönelmiştir. Büyüyen Türkiye vizyonuna göre hareket etmeliymişiz. Biz doğal olarak kendimizi biliriz. Başbakan iktidarı halletmiş herşeyi tanzim etmiş BOP'a da bin takla adarak sömürgeciliğin kapak yıldızı olmaya hak kazanmıştır da şimdi sıra muhalefete mi gelmiştir. Erdoğan yabancıların ardısıra yürümeyi millete ayak uydurma mı sanmaktadır. Partilere ayar vermek var mıdır? Erdoğan'ın PKK'ya övgüler yağdırdığı İmralı canisine methiyeler düzdüğü iki dudağından MHP'ye nasihat çıkması şişeden fil çıkması kadar hezeyandır.

ERDOĞAN BİR KONUDA HAKLI...

Haklıdır Erdoğan... Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bırakın anıt dikmeyi, Erdoğan soluğu okyanus ötesinde zor güç alacaktır. Sözde demokratikleşme paketi PKK dayatmalarının ezberlenmiş bir yansımasıdır. Sessiz devrimle övünen Başbakan sinsi devrimle PKK'ya teslim olmuştur. Paket pazarlıkların sonucudur. PKK'nın elinden geçmiş ve sözde akil heyetin raporlarıyla harmanlanmıştır. Uzun süre beklemesinin sebebi budur. Pakette Türk milleti ve TBMM iradesi yoktur. Milletin beklentisi asla yer almamıştır. 11 yıl boyunca hiçbir reformu baskıyla açıklamadıklarını millet için hayırlı olsa neyse onu yaptıklarını yalandan medet umarak açıklamıştır. Acaba milletimiz paketin nesine onay vermektedir. Yandaş medya mıdır millet? Açıktır ki bu ihanet belgesinin patenti terörist başı ve kanlı terör örgütüdür. PKK tehdit etmiş ve Başbakan yapmak zorunda kalmıştır.

DEMOKRASİ KILIFLI PKK PAKETİ

Demokrasi kılıfıyla Türk milletine pazarlanan bu paket özünde PKK'nın yıllardır beklediği hain isteklerin bir kısmıdır. Özerklik federasyon ve bağımsız Kürdistan amacına biraz daha yaklaşılmıştır. 1 Ağustos'ta polis akademisinde kurdelesi kesilen yıkım süreci bir eşiği daha geçmiştir. Erdoğan, imralı çetesi, yandaş basın, sözde aydınlar ve 63'lüklerle el ele vererek Türk milletine operasyonu hızlandırmışlardır.

DEMOKRASİNİN YÜZ KARASI

Demokrasinin yüz karası bu paket İmracı canisiyle birlikte hazırlanmıştır. Bundan şüphemiz yoktur. Erdoğan İmralı canisinin ruhunu okşamıştır. Bölücüler önemli bir mevzi kazanmış PKK başarmış istediğini tümüyle elde etmenin ucuna gelmiştir. Heralde sayın Bülent Arınç bizzat kendisiyle müsemma haline gelen densiz ifadesini bir daha ağzına alamayacaktır.

PKK'nın bölücü taleplerinin kısa orta ve uzun vadeye yayılarak hayata geçirilmesi İmralı canisiyle başbakanın kafa kafaya gelerek hazırladığı yol haritasına göre şekillenecektir. Parti olarak pakette ifade edilen her bir maddenin amacını ve yıkım ve tahribatları ayrıntıları ile milletimizle paylaşacağız. Bugün yalnızca bir ön değerlendirme yapmayı yerinde görüyouz. PKK'nın bölücü talepleri kabaca dört ayakldır. Siyasi statü, anadilde eğitim, af ve özerkliktir.

ÖCALAN AK PARTİ'NİN EŞ BAŞKANI OLSUN!

Partilere eş başkanlık sistemi pakette yer almaktadır. BDP'nin eş başkanlık sistemini resmileştirmiştir. Oldu olacak bunun ilk uygulamasını Başbakan Erdoğan yapmalı ve Öcalan'ı partisine eş başkan olarak almalıdır. 

Farklı dil ve lehçelerde siyasi propagandanın önü açılmıştır. Bu PKK'nın istikleri arasındadır. Bu ülkemizin iki dilli ve iki parçalı hale getirecektir. Masum ve kabul edilebilir herhangi bir yönü yoktur. Başbakan'ın paketinde özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yer almaktadır. Bu bal gibi anadilde eğitim onayıdır. Başbakan bu zorlamaya boyun eğmiş ve tarihi bir zilletin tarafı olmuştur. Aynı başbakan 15 Ağustos 2013 günü Türkmenistan dönüşünde anadil ile ilgili bir soruya böyle bir çalışma yok demiştir. Biz AK Parti olarak ülkeyi bölecek konularda adım atmayız demiştir. Başbakan ne oldu da 45 gün içinde çarketmiş ve yeni bir iki yüzlülük destanı yazmıştır. Demek ki PKK öyle boğazını sıkmış ki ipleri teröristlerin eline vermiştir. Türkiye fikirleri 45 günde değişen bir başbakan tarafından yönetilmektedir. Anadilde eğitim Türk milleti için en büyük açmazdır. Türkçeyi parçalanmaya götürecektir. MHP olarak bunu kabullenmemiz kesinlikle mümkün olmayacaktır.

ERDOĞAN PKK'NIN FİLESİNİ DOLDURUYOR

Köylerin eski isimlerinin yeniden alınması sözkonusu olacaktır. İl ve ilçe isimlerinin değiştirilmesi için yasal düzenleme yapılması ifade edilmiştir. Bu Türkiye'nin üniter yapısına kast eden bir düzenlemedir. Öte yandan Roman Dil ve Kültür enstitüsü için kollar sulanmıştır. Erdoğan Roman konutlarından bahsetmektedir. Saymakla bitiremediği 36 etnik unsur için de konut yapacak mıdır? MHP bu bölücü ve dışlayıcı kararı ilkel ötekileştirici ve vahim bulmaktadır. Erdoğan'ın ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulunun da suyu çıkmıştır. Demokratikleşme paketinde yer alan diğer konu başlıklarının tartışmaya açık yönleri ve az da olsa olumlu yanları olabilir. 
Fakat genel olarak PKK'nın paketin her satırına sinmiştir. Paket PKK'nın filesini doldurmuş ve kanlı sofrasına meze olmuştur.

ANDIMIZI KALDIRMAK AHLAKSIZLIKTIR

Son olarak duygulanarak hatırladığımız Andımız'ın kaldırılması büyük bir ahlaksızlıktır. Erdoğan ve zihniyeti her sabah yavrularımızın Türküm demesinin neresinden rahatsızdır? Sayın Erdoğan PKK bu kadar mı seni korkuttu bu kadar mı başını ağrıttı. Yarın aileler okullara gelip bunu protesto ettiğinde Başbakan onlara da gaz sıkacak mıdır? Yavrularımızı ve geleceğimizi PKK'ya havale etme sinsiliği maya tutmayacaktır.

Sizi Andımızın son cümlesiyle selamlıyorum. "Varlığını Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene..."

Kaynak: RotaHaber

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.