banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bahar GülYılmaz; AK Parti birleştiricidir

Karaköprü Kadın Kolları başkanı Bahar Gül Yılmaz başkanlığında oluşan bir ekip Şanlıurfa avukatlı bürosu açarak fiilen ilk kez çalışan kadın avukat N. Ferda Güllüoğlu'nu bürosunda ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Karaköprü Kadın Kolları başkanı Bahar Gül Yılmaz ziyaretle ilgili olarak şu bilgileri verdi; Baro başkanlığı ve kadın hakları komisyon başkanlığı yapmış olan Avukat N.Ferda Güllüoğlu ile AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Teşkilatı olarak bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik ve kendisini bürosunda ziyaret ettik..Aynı zamanda Şanlıurfa'da büro açarak fiilen çalışan ilk kadın avukat olan Ferda Gülloğlu ile kadınlarımızın sosyal ve hukuki hakları hakkında bilgiler alıp görüş alışverişinde bulunduk. Kadın kolları teşkilatı olarak hemcinslerimiz olan kadınlarımız için hukuki anlamda onları nasıl bilgilendireceğimizi ve onlara bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimizi sorduk. Avukat N. Ferda Güllüoğlu bizimle şunları paylaştı;

 

"Kadınlarımızın kamusal alana, yönetime ve yaşamın her alanına katılma olanağının güçlendirilmesi, sosyal yaşamda her şekilde üretken güçlerini kullanma olanaklarının sağlanması toplumsal gelişme için şart. Bu konuda Şanlıurfa'da artan bir ivme gözden kaçmamakta. Kadınlarımızın en büyük problemi, ekonomik özgürlüğünü edinememesi. Kadın, şiddeti sadece dayak ya da hakaret olarak değil farklı şiddet türlerine de maruz kalarak, özellikle de ekonomik anlamda istismar edilerek yaşıyor. Önlem için ise yoksulluğun ortadan kaldırılması, eğitim ve irade düzeyinin yükseltilmesi ve kadınlara ekonomik bir şekilde bağımsızlık kazandırılması gerekmektedir. Elbette çiftlerin karşılıklı saygı ve güveni kaybetmemesi koşuluyla, kadın ekonomik özgürlüğünü sağlamalı. Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için önlemlerin hukuk alanıyla sınırlı kalması, yasal düzenlemelerin yapılması yeterli değildir. Kadınlarımız yasal haklarını kullanma konusunda bilgilendirilmeli ve bunu yaparken de sadece kadınları değil erkekleri de bilgilendirmeli. Baro başkanlığı ve kadın hakları komisyon başkanlığı yaptığım dönemlerde bu konuda birçok çalışmamız oldu"

 

Ziyaretimizden çok memnun kalan Avukat N.Ferda Güllüoğlu babasından aldığı güven ve destekle doğru adımlar attığını, bir kadın olarak bugün ki başarılı iş yaşamında babasının etkisinin çok büyük olduğunu belirterek babasına duyduğu sevgi ve saygıyı da bizlere hissettirmiş oldu. Biz de bu vesileyle sevgili Ali Güllüoğlu'nu rahmetle anıyoruz. Gerçek bir aydın ve hukukçu kimliğine sahip olan Ferda Güllüoğlu, kişi, inanç, ırk, cinsiyet, unvan ayrımına karşı, herkesin eşit demokrasi hakkına sahip olduğunu düşünen ve bunu yaşam biçimi edinmiş bir kadın, bir avukat. Bu konuda AK Partinin gerekli hassasiyeti gösterdiğini ve her kesimden insanı kucaklayabildiğini belirten Avukat Ferda Güllüoğlu'na bu özel buluşma için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.