banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Bahar Gül Yılmaz; Gaziler günün anlamı büyük

Gaziler günü nedeniyel AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Teşkilatı gazinin evini ziyaret edwerek kutladı. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz;Yaşadığımız coğrafya yüz yıllardır büyük ve çetin mücadelelere sahne olmuştur. Nice yenilmez denen ordular bu topraklarda milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecektir.Bizim bu vatan topraklarını hediye almadığımızın en büyük kanıtıdır gazilerimiz.

Yapılan bu mücadeleleri bilmek ve bunları gelecek nesillere aktarmak ise bizlerin vazifesidir.Bu nedenle 20 temmuz 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katılan Şanlıurfa ili Karaköprü Beldesinde yaşayan aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği üyesi olan Kıbrıs Gazisi  Ahmet Gökün evine Gaziler Günü vesilesiyle Ak Parti Karaköprü Kadın Kolları Teşkilatı olarak ziyarette bulunduk.

Büyük ve mutlu bir aileye, kendisiyle gurur duyan evlatlara ve torunlara sahip olan gazimize yapmış olduğumuz ziyaret biz yeni nesiller için çok verimli ve anlamlı geçti. Bu vatanın bugünlere kolay  gelmedigini birkez daha canlı tanığından dinleme fırsatını bulduğumuz ziyaretimizde gazimizle o günlere dair anılarını sıcak bir sohbetle paylaştık.Komutanlarının savaş şartlarına hazırlıklı olmak için tedbir amaçlı 1-2 gün Türkiyeden gelen gıdaları stok ettirdigini, bu süreç içerisinde açlıkla da mücadele ederek müdafa yaptıklarını aktaran  Gazimiz Kıbrısa ilk çıktıklarında gemilerden denize atlayarak kıyıya çıktıklarını, müdafa mühimmatlarını sırtlarında kıyıya taşıdıklarını, rum askerlerinin siperlerini terketmemesi için rum komutanların askerlerini siperlere kelepçeledigini ama Türk Ordusunun askerlerinin ölürsem şehit kalırsam gazi olurum hissayatıyla hareket ettiğine değinen gazimiz; ecdadımızın, milletimizin, vatan toprağına verdiği önemi bizlere bir kez daha vurgulamış oldu. Ayrıca 12 Eylül 2010 tarihinde halk oylamasına sunulan ve yüzde 58 gibi büyük bir oranla kabul edilen yeni anayasamızla birlikte şehitlerimizin dul ve yetimleri, gazilerimiz ve yakınlarının daha iyi imkanlara kavuşması için onlara hak ettikleri pozitif ayrımcılık sağlanmasından da mutluluk duyduğunu belirtti. Şimdilerde torunlarıyla Karaköprüde ki mütevazi evinde vatan toprağını canı pahasına savunmanın onuruyla yaşamını sürdürmekte olan gazimize bundan sonraki yaşamında sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, kendisinin nezdinde tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyoruz.

 Bu vesileyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. Şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Allahtan rahmet, kutsal vazifelerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimize Cenab-ı Allahtan uzun ömürler diliyoruz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.