banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Bağlı; Halfeti bölgede turizmin lokomotifi olacak

Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal ve Konsey üyeleriyle birlikte Halfeti Kent Konseyi 1. Genel Kurulu toplantısında bir araya gelen Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye’nin ve Dünyanın bir çok yerinden turistlerin akın ettiği bir kısmı sular altında kalan Eski Halfeti’nin hakettiği yere çıkaracaklarını söyledi.İlçe turizmine katkı sağlayacak 10 projenin görüşüldüğü toplantıda; Halfeti’nin geleceği masaya yatırıldı.

 

Halfeti’nin öne çıkan özelliklerine değinen Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yeni projelerle Halfeti'yi ve Şanlıurfa'yı turizmde hak ettiği yere getireceklerini belirtti.

Turizm sezonun başladığına ve ilçeye gelecek olan misafirleri ağırlamaya hazır olduklarını ifade eden Bağlı, Halfeti’de ilk olarak sokak iyileştirme ve çalışmalarını ilerleyen günlerde başlatacaklarını vurguladı.

 

Halfeti’nin bir mikro klima alanı olduğunun altını çizen Bağlı, Astım gibi solunum yolu hastalıkları için temiz havasıyla gelen misafirlerin uğrak yeri olacağını söyledi.

İlçenin tarımsal üretiminde önemli bir unsur olduğunu aktaran Prof. Dr. Bağlı, Karagül’ü ve Halfeti’de yetiştirilen Urfa Fıstığının dünya vitrinine çıkaracaklarının altını çizdi. 

İtalya Cittaslow Genel Merkezi Koordinasyonunda uluslararası 'Gül Birliği' kurulması projesinde sona gelindiği yetkililerinden bilgisini alan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, ‘Sakin Şehir’ Halfeti’nin bölgede turizmin lokomotifi olacağını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.