banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Ayhan, yolsuzluk iddiasını TBMM'ye taşıdı

Ayhan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği önergede, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlükler yaşandığına dair iddiaları anımsattı.

İşte Ayhan'ın soru önergesi: 

Basında ve kamuoyunda uzun bir süredir, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlükler yaşandığına dair iddialar yer almaktadır. Son olarak 2 Mayıs 2016 tarihinde yerel basında yer alan bir habere göre; Sayıştay müfettişlerinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yaptıkları incelemeler sonucunda, ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlükler yapıldığı, 32 personele zimmet çıkarıldığı ve bu personellerin görevlerinin değiştirilmesini talep ettiği, söz konusu personellere 6 ila 25 milyon TL arasında değişen miktarlarda zimmet çıkarıldığı, zimmet çıkarılan personellerin zimmeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ödetmek için aracılar devreye soktuğu iddia edilmektedir.
Söz konusu iddialarda, kamunun ciddi oranda zarara uğratıldığı, kamu kaynaklarının birilerine peşkeş çekildiği açıktır.

 

Bu bağlamda;
1. Sayıştay müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlükler yaşandığı, ilgili personellere zimmet çıkarıldığına dair iddialar doğru mudur?
2. Usulsüzlük yapılan ihale ve hizmet alımları hangileridir? Bu ihale ve hizmet alımlarının toplam bedeli kaç TL'dir?
3. Söz konusu usulsüzlüklerle ilgili olarak, kamu kaç TL zarara uğratılmıştır?
4 Sorumlu personellere çıkarılan zimmet toplamı kaç TL'dir? Bu zimmetler tahsil edilmiş midir? Edilmediyse zimmetlerin tahsili ile ilgili süreç nasıl işleyecektir?
5 Söz konusu zimmetlerin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce ödenmesi mümkün müdür?
6. Söz konusu usulsüzlüklerle ilgili zimmet çıkarılan personellerin görevleri nelerdir? Zimmet sonrası personellerin görevleri değiştirilmiş midir? Değiştirilmiş ise yeni görevleri nelerdir?
7. Söz konusu usulsüzlüklerle ilgili olarak, sorumlu personeller hakkında adli soruşturma başlatılmış mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.