banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

'Ayhan, dağa eleman temininden' tutuklu

Ulusal yayın yapan Habervaktim.com sitesi Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında “Dağa eleman temininden tutuklu” başlıklı bir haber yayımladı.

 

İşte habervaktim.com’um özel haberi; “BDP'lilerin tehditlerle Meclis'e girmelerini sağlamaya çalıştığı Hatip Dicle ile birlikte KCK'dan tutuklu bulunan ve aynı şekilde bağımsız milletvekili seçilen 5 isimden biri olan İbrahim Ayhan'ın dağa eleman temininden tutuklu olduğu öğrenildi.  

 

Ayrı bir devlet kurmayı planlamak ve bu doğrultuda kanlı eylemler yapmaktan tutuklu bulunan 5 KCK sanığının bağımsız milletvekili seçilmelerinin ardından serbest bırakılıp bırakılmayacakları tartışılmaya devam ediyor.

Kemal Aktaş, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız, Gülser Yıldırım ile Selma Irmak yargılandıkları mahkemelerce “Milletvekili seçildikleri” gerekçesiyle salıverilmeleri halinde TBMM'ye girecekler.

 

Önceki gün ve dün bu isimlerin “Önderliğe bağlı kalacağıma ant içerim” diye yemin metinleri bile olduğunu ortaya koymuştuk. Ayrıca Kemal Aktaş'ın öğretmen katili olduğunu ve 21 yıl 6 ay hapis yattığını ifşa etmiştik. Bu isimlerden bir diğeri olan Selma Irmak'ın suç dosyasını gözler önüne sermiştik. Irmak, örgüt içinde teröristbaşı Öcalan'ın gizli Sözcüsü olarak görev yapıyordu.

 

VE İBRAHİM AYHAN

BDP desteğiyle bağımsız milletvekili seçilen ve şimdilerde Meclis'e girmeye hazırlanan bu 5 isimden bir diğeri İbrahim Ayhan'ın da suç dosyası hayli kabarık. KCK İddianamesi'nde İbrahim Ayhan hakkında elde edilen telefon kayıtları, bilgi ve belgelere dayalı şok suç unsurları yer alıyor.

 

‘DAĞA ELEMAN TEMİN'DEN TUTUKLANMIŞ

İddianameden, Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili seçilen ve Meclis'e girmeye hazırlanan tutuklu KCK sanığı İbrahim Ayhan'ın, terör örgütü PKK adına dağa eleman temin ettiği anlaşılıyor. İddianameden Ayhan'ın, 01 Ekim 2010 tarihinde Şanlıurfa'da PKK terör örgütü adına kırsala eleman temini ve illegal sokak gösterilerini gerçekleştiren şahıslara yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alındığı, akabinde tutuklandığı,  halen Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde bulunduğu anlaşılıyor.

 

TERÖRİST CENAZESİNE DEVLET AMBULANSI

Resmi dinleme kayıtlarına göre, İbrahim Ayhan, 12.02.2010 günü saat:11.57'de Mahmut Çelik ile yaptığı görüşmede;  PKK'lılara sahip çıkıyor, terörist cenazeleri için devletin ambulansını kullandırıyor. Ayhan'la ilgili olarak KCK İddianamesi'nde yer alan ve telefon kayıtları, bilgi ve belgelere dayalı şok suç unsurları şöyle:

 

BAŞKALDIRI EYLEMLERİ

* “Başkaldırı” niteliğinde eylemler organize ediyor.

* BDP'li belediye başkanları üzerinde PKK baskını kurarak, çalışmaları hakkında üstlerine rapor veriyor.

* Askerlere yönelik saldırı eylemlerinde rol alıyor.

* PKK'lı teröristin ölümüne "Halkı  ve onuru için şehit oldu" diyor.

* BDP aleyhine tanıklık yapan şahsın babasına baskı uyguluyor.

* Seçimlerde sandık başkanını dart ettiler

* Öcalan'ın yakalanmasını protesto eden gösterilere katılıyor.

* Yoğun PKK propagandası yapılan terör örgütü bayraklı terörist cenazelerine katılıyor.

* PKK'nın silahlı eylemlere başlamasını kutlama organize ediyor. Sözde kutlamada İbrahim Ayhan bu günü "Kürtlerin yeniden yaratılış günü" olarak tanımlıyor.

* Referandumda Öcalan'ın boykot kararını uygulatmak için halkı ve seçim görevlilerini tehdit etmiş, Urfa'da bir sandığın pencereden atılması olayına karışmış.

HABERVAKTİM.COM ÖZEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.