banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ayhan, AFAD'ı Meclis'e taşıdı

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Kobanê'den Türkiye'ye gelmek zorunda kalan binlerce Kobanêli için AFAD'ın yapmış olduğu yardımlara yönelik Başbakan Ahmet Davutoğulu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Önergede, 15 Eylül'den bu yana Suruç'a gelen Kobanêlilerin sayısının yaklaşık 200 bin olduğunun iddia edildiğini belirten Ayhan, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "15 Eylül'den bu yana Kobani'den Suruç'a gelen sığınmacıların sayısı kaçtır? Suruç'a gelen sığınmacıların kaçı kadın kaçı çocuktur? AFAD'ın gelen sığınmacılar için Suruç'ta oluşturduğu çadır kent var mıdır? Varsa kaç çadır kent oluşturulmuştur? AFAD'ın Suruç'ta oluşturduğu çadır kentlerde kaç sığınmacı kalmaktadır? Bunların kaçı kadın kaçı çocuktur? AFAD'ın oluşturduğu çadır kentlerde sığınmacılara ne gibi hizmetler verilmektedir? Hangi aktiviteler yapılmaktadır? AFAD'ın oluşturduğu çadır kentlerde kalan PYD ve YPG'nin anti propagandasının yapıldığı; bu karalayıcı ve suçlayıcı yaklaşımlardan dolayı sığınmacıların AFAD'ın oluşturduğu çadır kentlerde kalmak istemediği iddiaları doğru mudur? Suruç'taki yerel yönetimlerle devletin ilgili kurumları arasında koordinasyon sağlanabilmiş midir? Kış mevsiminin gelmesiyle çadır kentlerde yaşamın daha da zorlaşacağı, buna dönük hükümetiniz ne gibi ek tedbirler almayı düşünmektedir?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.