banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Aydın Paydaş’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Paydaş, yazılı olarak yayınlamış olduğu mesajda "Cumhuriyetimize Sahip Çıkmak ve Tüm Değerleriyle Sonsuza Kadar Yaşatmak Ortak Sorumluğumuzdur"

 

İl Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Paydaş mesajında Yüce Türk Milleti'nin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içinde olduklarını belirtti. Paydaş, "Türk Milleti'nin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunun çok önemli dönüm noktası, bize yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak ortak sorumluğumuzdur" diyerek mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Ulu Önder Atatürk'ün 'En Büyük Eserimdir' diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, Milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olarak, yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinden yeniden dirilişimizin ifadesidir.

 

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğuşun tarihidir. Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan, farklı kültür inanç ve düşüncelerin harmanlandığı birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır.

Asla unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin medeni ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin temel güvencesi cumhuriyet’tir.

Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve bölünmez bütünlüğünü savunmak, Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve inkılâplarına sahip çıkmak, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak, bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak temel hedefimiz olmalıdır.

 

Cumhuriyetimizin İlanının 89. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bugünde 'Varlığını Türk Varlığına Armağan Etmiş' Büyük Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu bağlamda Vatandaşlarımızın "Cumhuriyet Bayramını" en kalbi duygularımla kutluyorum." Dedi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.