banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Atalaya göre görüşme gizli değil!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay BDPnin Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğunu ifade ederek, Erdoğan çok yoğun olduğu için bu görüşmenin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçeke verildiğini söyledi.

Görüşme, o randevu üzerine gerçekleştirilecekti diyen Atalay, basında, görüşmenin gizli olacağına dair çıkan varsayımların doğru olmadığını vurguladı.

Hakkarideki mayın patlamasına ilişkin soru üzerine de Atalay, olaylar aydınlatılmadan açıklama yapmanın doğru olmadığını, bunun güvenlikle ilgili bir hassasiyet olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili yapılacak çalışmaların sonucunun beklenmesi gerektiğine işaret eden Atalay, ama bazılarının daha olayın meydana geldiği ilk anda hükümler verdiğini kaydetti.

Atalay, şöyle devam etti: Olay çok acı. Dün sabahtan beri olayı yaşıyoruz. Tam bir vahşet. Ayağı kopmuş 18 yaşında genç, hamile kadınlar ve çocuklar vardı. Bu bir caniliktir. İnsan olan bunu yapmaz. İnsan kabullenemiyor. Anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu terör acımasız bir şeydir. Bugün cenazeler defnedildi. O insanlara rahmet diliyoruz. Olayla ilgili provokasyon diyorlar. Daha savcının söyleyemediklerini erken söyleyenlere de insan hayret ediyor.

Olay yeri incelemeden sonra bütün deliller bana geldi. Bütün görüntüler, terör örgütünün bugüne kadar yaptığı diğer buna benzer olaylara benziyor. Özellikle de 9 Temmuz 2010da Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki olay yerine 12 kilometredir, buranın 12 kilometre güneyindedir, Üzümcü Jandarma Karakolu emniyet unsurlarının geçişi esnasında infilak etmişti. Kurgu, patlayıcı, özellikle kablo vs. sistem onunla hemen hemen aynı. Biz bu olayları aydınlatmayı çok önemli görüyoruz. Hem terörde hem terör dışı, Türkiye olayları aydınlatmada çok başarılı. Faillere ulaşmada çok başarılı olunacağına ve sonuç alınacağına inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.