banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Aslan Ali Bayık, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Amaçlarının daha hızlı ve dinamik bir hizmetin yanı sıra hizmeti yerinde ve zamanında ulaştırmak olduğunu söyleyen Aslan Ali Bayık, bir araya geldiği Karacurun, Yeni Mahalle, Bahçelievler, Bağlar ve Çimdelli Mahalle muhtarlarının kendisine ilettiği sorunları dinledi.



Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a sorunlarını dile getiren muhtarlar heyeti, en çok altyapıdan şikâyetçi oldu. Özellikle yağışlı geçen kış mevsiminde birçok sokağın geçilemez durumda olduğunu ifade eden muhtarlar, alt yapı iyileştirmelerinin yapılmasını talep etti. Şikâyetleri dinleyen Aslan Ali Bayık “ 15 Kasım itibarı ile su ihalemiz gerçekleşti. Bununla birlikte 110 kilometrelik şebeke değişimi yapılacak. Buna bağlı olarak daha önce hükümet tarafından 2012 yılı programına alınmayan kanalizasyon iyileştirmesini yaptığımız çalışmalar ve iş takipleriyle 2012 yılı programına aldık. Hilvan halkının 2 kez mağdur olmaması için 110 kilometrelik su şebekesinin çalışmasıyla birlikte kanalizasyon iyileştirmelerini de birlikte yapacağız. Bu kış Hilvan ilçemizin geçireceği son zorlu kış olacak ve hedefimizdeki 300 bin metrekarelik kilitli taş döşemesiyle çamurlu sokaklar tarih olacak” dedi.



2012 yılının Hilvan için büyük ve tarihi bir gelişme yılı olacağını kaydeden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ 2012 yılı Hilvan’ımız için büyük değişim projelerinin hayata geçirileceği bir yıl olacak. Bahar ayının başında ilçenin altyapı sorununu kökten çözmek üzere geliştirdiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Sadece altyapı ile bitmeyen projelerimiz arasında ilçenin ekonomik ayağı olan buğday pazarını, 3 bin litrelik su deposunu ve 50 yataklık Yeni Hilvan Devlet Hastanesinin inşaatına başlayacağız” dedi.

Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile bir araya gelen muhtarlar heyetinden Çimdelli Mahallesi Muhtar vekili, daha önce ıslahı tamamlanan ancak Çimdelli Mahallesinde son bulan ve içinde kanalizasyon suyunun geçtiği kuru derenin mahalleden açık geçtiğini ifade ederek biran önce sorunun çözülmesini talep etti. Bayık” 2012 yılı içerisinde söz konusu açıkta akan derenin ıslahı için belediye olarak proje hazırladıklarını söyleyerek bu yıl içerisinde sorunun çözüleceği müjdesini verdi.



Muhtarlar Bir Arada Çalışacak

Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile bir araya gelen merkez mahalle muhtarları, Bayık’a bir arada çalışmak istediklerini söyleyerek belediye tarafından yer tahsisi yapılmasını talep ettiler. Muhtarlarının bulunduğu isteği yerinde bulan Bayık geçtiğimiz yıl içerisinde faaliyete giren hal pazarının üstünde yer gösterdi.



Bayık” Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki gözümüz kulağımız ve temsilcilerimizdir. Onların bir arada daha uyumlu çalışması ilçe halkı içinde büyük kolaylık sağlayacaktır. Fazla geliri olamayan muhtarlarımızın kira sorunundan kurtulmaları açısından da önem arz etmektedir. Bu konuda hal pazarımızın üstünde 5 tane yazıhane inşaatına başlayacağız. İnşaat kısa sürede biter ve muhtarlarımız da bir arada çalışıp hizmetlerini daha iyi şekilde yapacaklardır” dedi.

Bayık’a iletilen sorunların çözülmesi konusunda olumlu cevap alan muhtarlar heyeti teşekkür ederek ayrıldılar.
Mustafa Ufak / Hilvan www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.