banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Başbakan Yıldırım yerel yönetimleri uyardı! operasyon mu yapılacak?

 

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin konulara değindi.

AK PARTİ Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede yapmaları gereken bazı işler olduğunu belirterek, “Bunlardan biri teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclise gelecek.” dedi.

Türkiye'nin önünde güzel ve aydınlık bir gelecek olduğunu vurgulayan Yıldırım, ”Geleceğimizi olumsuza çevirmek isteyenler içeride ve dışarıda terör örgütlerini üzerimize salıyorlar. Ama şunu cümle alem gördü. Türkiye, terör belasından kurtulacak. Allah'a şükür ilçelerimizde, illerimizde kalkışmaya çıktılar, hepsi dersini aldı. Şimdi vatandaşımız bunların çirkin yüzünü gördü. Acımasızca nasıl insanları öldürdüklerini, nasıl binaları yerle bir ettiklerini gördü.” diye konuştu.

“Marifet, Yüksekova'ya yapılan havalimanının şantiyesini 99 kez yakmak değildir”

Yıldırım, terörden sonra yapmaları gereken birkaç iş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bunlardan bir tanesi; teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız; yol yapmak, park yapmak, kanalizasyon, sosyal destekler yapmak için... Bu kaynakları çeşitli yollarla hileyle, düzenbazlıkla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler. En kısa sürede, devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclis'e gelecek. Yağma yok. İnsanlar dişinden, tırnağından artıracak, vergi verecek. Kendilerine hizmet olarak dönsün diyecek, 'gençlerimiz daha iyi yetişsin' diye verecek. Siz dağa lojistik destek yapacaksınız. Ondan sonra da demokrasi diyeceksiniz. Ondan sonra da yurt dışında kapı kapı dolaşıp Türkiye'yi şikayet edeceksiniz. Bunu yapacağınıza gelin deyin ki 'ey ahali, ey hemşirelerim biz hata ettik, yanlış yaptık, pişman olduk. Siz doğrusunu yaptınız' deyin, milletimizin bağrına dönün. Marifet, Yüksekova'ya yapılan havalimanının şantiyesini 99 kez yakmak değildir. Marifet; Doğu'nun, Güneydoğu'nun hizmetlerini engellemek değildir. Marifet; oradaki vatandaşın derdine derman olmaktır. Vatandaşın önündeki engelleri kaldırmaktır. Önüne çukurlar, hendekler kazmak değildir.”

Operasyonların bittiğini, şimdi de ikinci adımı attıklarını söyleyen Yıldırım bu iki adımın fiziki yenileme ve sosyal yenileme olduğunu kaydetti.

Yıldırım, “Bütün yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz. Çalışmalar başladı. Altyapısıyla, üstyapısıyla en güzel yöresel mimariyi yansıtan evleriyle... Yetmez. Gençlerimizi hayata bağlayacak, dağdan daha güzel bir gelecek olduğunu onlara yaşatacak tedbirleri de hayata geçiriyoruz.”

Doğu ve Güneydoğu'ya cazibe merkezleri

Yıldırım, Doğu'ya ve Güneydoğu'ya yeni zenginlik merkezleri, cazibe merkezleri oluşturacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Ne olacak burada? Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de belirli süreyle biz satın alacağız. Ne olacak? Oradaki bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize, iş ve aş imkanı, daha güzel bir gelecek göstereceğiz, gelecek hazırlayacağız. İşte bu suretle terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkını kurtarmış olacağız. Biz bütün bunları yaparken maalesef teröre müzahir parti Türkiye'yi bıraktı, kapı kapı Avrupa'da, Amerika'da, Rusya'da dolaşıyor; Türkiye'yi şikayet ediyor. Oyları Amerikalı vermeyecek, Avrupalı vermeyecek. Oyları sen Türkiye'den alacaksın Türkiye'den. Oy aldığın vatandaşın önüne git de ona derdini anlat. Tanışık Köyü'ne gidemedin, Sur'a giremedin. Niye? Yaptıklarının ne olduğunu oradaki vatandaş gördü. Ne kadar aldatıldığını gördü vatandaş. Bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın geleceğini, hayallerini yıkmaya, onları istismar etmenize asla müsaade etmeyeceğiz. Biz 79 milyon vatan evladıyla, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla, ay yıldızlı bayrağımızla tek vatan, tek devlet, tek millet tek bayrak olarak geçmişte de var olduk, bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.