banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Arınç'tan çok tartışılacak teklif

Arınç'tan çok tartışılacak teklif

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Terörle Mücadele Kanunu hakkında çok tartışılacak bir teklif sundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Terörle Mücadele Kanunu' ile ilgili çok çarpıcı bir teklifte bulundu.

Terörle Mücadele Kanunu hakkında konuşan Bülent Arınç, "Bu kanun var oldukça gazeteci de olsa, profesör de olsa bu cezayı alacak. Gazeteci yazarsa daha çok ceza alacak... Bu kadar gürültü kopardıktan bana samimi ve inanarak 'Terörle mücadele kanunu da değişmelidir' deyin, ben de ne kadarını paylaştığımı söyleyeyim. Evet, bir değişikliğe ihtiyaç var. Şahsen de hazırlığını yaptım. Ama hiçbir gazeteci teşekkülü, bana 'Bu kanun değişmelidir' demiyor. Sadece Özgür Gündem ve Evrensel'in başlığında bunu görüyoruz. Onların da neye hizmet ettikleri hepimizin malumu...' ifadedlerini kullandı.

'DAĞA ÇIKARAN KANUN!'

Terörle mücadelede birtakım müeyyidelerin olması gerktiğine inanan Arınç, "Ama şunu düşünemiyorum; Şırnak Belediye Başkanı. Ramazan (Uysal) Bey... Eskiden Refah Partisi'nde birlikte çalışmışız. Geçenlerde öğrendim, suç unsuru içerdiği gerekçesiyle bir bildiri okuduğu için 8,5 yıl ceza almış. Eğer bir basın bildirisini okumaktan dolayıysa, bildirinin içinde suç unsuru var diye 8,5 yıl ceza verilmişse bu orantılı bir ceza değil. Bu adam, cezaevine girmemek için dağa çıkar." dedi.

Bir belediye başkanını bundan dolayı ceza almasını aksaklık olarak değerlendiren Arınç,"Burda bir aksaklık var, bulalım o aksaklığı. Eğer şikayet konusu buysa bunu ortadan kaldıralım, ben buna varım..." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.