banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Arınç; Urfaya vefa borcumuz var

Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Şanlıurfa’da düzenlenen “20.Yerel Medya Eğitim Semineri” için iki günlük Şanlıurfa programının ikinci gününde AK Parti İl Başkanlığına gelerek teşkilatı ziyaret etti.

İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Arınç gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Sayın Bakanımız partimizi ziyaret ettiler. Buraya yoğun gündem arasında gelerek hem teşkilat üyelerimizle hem de burada bulunan aday adaylarımızla bir konuşma ve tanışmak istedi. Kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Gündeme dair konuşan Devlet Bakanı Bülent Arınç; “Bugün Şanlıurfa’da ikinci günümüz. Öğleden sonra Ankara’ya gitmek üzere ayrılacağım. Sabahtan Balıklıgöl ve Dergah ziyaretimiz oldu. Şimdi AK Parti İl Başkanlığımızdayız. İl Başkanımızla ve İl yönetim Kurulu, Merkez İlçe yönetim Kurulu üyeleriyle buraya kadar gelebilen milletvekili aday adaylarımızla, bayan erkek arkadaşlarımızla bir arada olma imkanı yakaladık. Şanlıurfa bizim gözbebeğimiz. Türkiye’nin, dünyanın tanıdığı bir il, medeniyetlerin başşehri, çok büyük tarihi olayların, dini hadiselerin yaşandığı bir yer ve yüzyıllardan bu yana dostluğun, barışın, kardeşliğin gerçekten örneği gösterilebilecek güzel insanların yaşadığı bir bölgedeyiz. Şanlıurfa’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle bütün Şanlıurfa’da yaşayan köylerinde, kasabalarında, beldelerinde tüm kardeşlerime Allah’tan sağlık, afiyetler diliyorum. Onlara selamlarımı gönderiyorum. İnşallah evlatlarıyla, kardeşleriyle, anneleriyle, babalarıyla huzur içerisinde yaşasınlar” dedi.

 

ŞANLIURFA TİCARETİN VE TURZİMİN MERKEZİ OLACAK

Şanlıurfa’nın hem turizm hem de ticarette büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Arınç; “Şanlıurfa, turizminde, ticaretinde, tarımında merkezi olacak. Hükümetimizin bugüne kadar yaptığı bütün kamu yatırımları gelecekte on misli ile daha fazla olacak, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın, ne yapılacaksa Urfa’ya yapılacak. Bizim Urfa’ya büyük bir şükran borcumuz var, hem AK Parti hükümeti olarak bugüne kadar bize her seçimde bize büyük destek verdiniz. Milletvekili seçimleri olsun, belediye seçimleri ve iki tane referandumda Türkiye’nin yüz akı olacak bir sonuçla çıktınız o yüzden Şanlıurfa’ya bizim daima borcumuz var hiç alacağımız yok. Bugün Türkiye’de geldiğimiz noktayı dün yayınlanan rakamlar gösterdi. Türkiye büyüme hızında %9’u yakaladı. Bu muhteşem bir sonuçtur, Avrupa’da, Amerika’da global ekonomi krizi vurduğu ülkeler borç içerisinde İspanya ve Portekiz’de hükümetler düşüyor, maaşlar ödenmiyor, toplu sözleşmeler yapılamıyor komşumuz olan Yunanistan’ın bir trilyon dolar dış borcu bulunmakta neredeyse mendil açıp yardım dilenecekler bütün fabrikaları ve üretimleri durdu, fabrikaların satılacak alıcıları yok Türkiye dünyadaki beş ülkeden birisi oldu, %9’luk büyüme hızına kavuştu. Bu başarı hepimizin başarısıdır, Türk milletinin başarısıdır bunda payı olan hükümetimize, milletvekillerimize, parlamentomuza elbette büyük bir teşekkür borcumuz vardır” dedi.

 

BU HALK AK PARTİYE BU DÖNEMDE DE İKTİDARI VERECEK

12 Haziran seçimlerine Şanlıurfa’da aday adaylık sürecinde AK Partiye büyük ilgi olduğunu ifade eden Bakan Arınç, aday adaylarına tavsiyelerde bulundu; Arınç: “Önümüz seçimdir, iki ay sonra Türkiye seçime gidiyor, Türkiye’nin her yerinde büyük bir sevinç ve heyecan var. Şanlıurfa’da hepsinden daha fazla var, Şanlıurfa 10’dan fazla milletvekili çıkaracak ama AK Parti’de aday adaylığı için müracaat eden değerli arkadaşlarımızın sayısı bunun neredeyse otuz mislisidir. Bu şunu gösteriyor AK Parti’ye büyük bir teveccüh var. AK partinin üçüncü dönem iktidar olacağını büyük bir inanç mevcut, AK Parti’nin Türkiye’yi ileriye götüreceğini büyük bir ümit var, o yüzden AK Parti’de milletvekili olmak için hatta aday adayı olmak için koşarak büyük bir heyecanla yarışan arkadaşlarımız tebrik ediyor başarılar diliyorum. Başka partiler aday bulamazken AK Parti’nin böylesine büyük bir ilgi ile karşılanması hamd edilecek bir durumdur. İnanıyorum ki bütün aday adayı arkadaşlarımız sıralama sonuçlarına rıza göstereceklerdir ve aday adayı olmanın büyük bir şeref olduğu bilinciyle AK Parti’nin başarısı için bugünkünden daha çok çalışacaklardır. Çünkü bizi güçlü yapan birlik ve beraberliğimizdir, bizde çekememezlik olmaz, haset olmaz, dedikodu iftira olmaz olursa yanlış olur onunda AK Parti’de yeri olmaz biz beraberlik içerisinde kendi nefsimizden önce arkadaşlarımızın düşünerek çalışmak mecburiyetindeyiz göreceksiniz bu otuz misli aday adaylarımızı on misli yirmi mislideyken inşallah en güzel sıralamayı Genel Merkezimizin yaptığı anda Şanlıurfa’da büyük bir bayram olacak, herkes rıza gösterecek ve son sıradaki arkadaşımızın birinci sıradaki arkadaşımızdan daha çok çalışacak, başarının şansı budur. İnşallah 12 Hazirandan sonra AK Parti’nin üçüncü dönem iktidarını gördüğümüzde artık dile bizden ne dilersen Şanlıurfa ne istiyorsa Allah’ın izniyle birkaç mislini yapacağız bugüne kadar yaptıklarımız gibi” diye konuştu.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü; “Şanlıurfa gelişme içerisinde, hava alanlarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, köprüleriyle, barajlarıyla hamd olsun eğitim’de attığı adımlarda Türkiye’de hangi gelişme varsa Şanlıurfa’da da o eksik olmamıştır. Milletvekillerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar, kamu büyük bir gayret içerisinde oldu, bölünmüş yollarımızda, otobanlarımızda ulaşım imkânlarımız giderek arttı.

Fakir yoksul içine kapalı bir Türkiye’den bugün hamd olsun %9’luk büyüme hızıyla dünyanın bütün devlerini arkasında bırakan tek başına bir Türkiye ortaya çıktı. Önümüz açıktır Allah’ın izniyle daha çok başarılı olacağız, ben buradan bütün Urfa’lı kardeşlerimize ümitlerini eksiltmesinler bütün bu gürültüler patırtılara bakmasınlar, ortada olan bitenler acaba AK Parti hükümetini yıpratırız da 12 Haziran’da başka bir sonuç çıkar mı diye boşa gayret verir. Bu gürültülerin hepsi 13 Haziranda biter. Onun için iki ay daha sabredeceksiniz, çevreye verdiğimiz gürültüden dolayı çok özür diliyoruz” diye konuştu.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; “Şanlıurfa’da laf bitmez söylenecek yapacak çok işimiz var, yola gidiyoruz “Durmak yok Hizmete devam” dedi. Milletvekilleri Müfit Yetkin, Zülfikar İzol, Seydi Eyüpoğlu, AK Parti İl Yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Merkez İlçe, Belediye Başkanları, Aday adaylarından oluşan büyük bir kalabalık hazır bulundu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.