banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Abdülkerim Gök İftar verdi Emir Preldzic 4 Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Arınç; Kürtlerin Anayasal Haklarını verceğiz..
Bülent Arınç TBMM'de Bütçe Kanunu görüşmelerinin kapanış konuşmasında etnik kimliklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kürt halklarının dil, din her türlü özgürlük hakkına saygı duyduğunu belirten Arınç, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte savaşıldığını ifade etti.

Arınç, "Ben Kürdüm diyen bir insana hepimiz kadar hayat hakkı, eğitim hakkı, dil hakkı, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz, bu bizim cebimizden verdiğimiz bir şey değil" dedi.

"Onların siyaset hakkına inanıyorum, sadece ırkçılığa karşıyız" diyen Arınç BDP'nin fikirlerinin yüzde 99'una katılmadığının altını çizerek, bunun BDP'lilerin etnik kimliğine saygı duymasına engel olmadığını vurguladı.

Arınç, demokrasinin önemine değinirken Leyla Zana'yı örnek göstererek "Sayın Zana'nın 10 yıl sonra and içmesi demokrasinin gücüdür" dedi. Bu sözler Meclis'te BDP sıralarından da alkış aldı.


Arınç konuştu BDP'liler alkışladı ile Rotahaber

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.