banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Arınç:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin Kültürpark içerisindeki yeni hizmet binasının açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıdaki davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye’de büyük bir israfın olduğunu ve bununu önüne geçmede başarısız olduklarını dile getirerek, “Devletin içindeki israfa baktığım zaman yüreğim sızlıyor. Devlet içindeki büyük israfın önüne geçmede başarısız olduk.” dedi.

“Yeni kurulan partinin koltukları bomboş”
Yeni hizmet binasının açılışında konuşan Arınç, Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) kuran İdris Bal’a atıfta bulundu. Türkiye’de 100’den fazla garip partin kurulduğunu belirten Arınç, “İnternete girin, o garip partileri görürsünüz. Dün kurulan bir partiyi internette gördüm. Parti kurmaya mecburmuş gibi, insanlar benim de ismimden bahsetsin, beni de konuşsun diyen parti kuruyor. Basın toplantısı düzenlemiş, kırmızı koltuklar bomboş. Sadece bir kişi var. O da büyük ihtimalle Anadolu Ajansı muhabiridir. Dün kurulan bir partinin genel başkanının ne söyleyeceğini merak bile etmemiş ve gitmemiş basın mensupları. Sağlam giderseniz, inançla giderseniz, vizyonla giderseniz, bugün olmasa da yarın en güçlü olursunuz. En itibarlı olursunuz. Bunu yaparsanız, herkesin saygılı olduğu bir kuruluş olursunuz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki büyük israfın önüne geçmede başarısız olduk”
Türkiye’de büyük bir israfın olduğunu ve bunu engellemede başarısız olduklarını dile getiren Arınç, “Devletin içindeki israfa baktığım zaman yüreğim sızlıyor. 5 bin kişinin bulunduğu meclis yerleşkesi içinde, 300 trilyonluk bütçemiz vardı. İsrafı önleme noktasında deli oldum. Hasta oldum. Benle alay ediyorlardı. Tutumlu başkan diyorlardı. Boş yere akan sudan bile biz sorumluyuz. Kocaman ruloları çöp sepetine atan bürokraside valla kağıt para bassanız yetişemezsiniz." diye konuştu.

"Bizde tabakları sünnetleme adeti var”
Bazı kamu kurumları için ödenen kiraları duydukça üzüldüğünü ifade eden Arınç, “İsraf olmamalı. Allah israf edenleri sevmez. Bundan zor bir imtihan olabilir mi? Bunu düşünerek yiyeceksin kardeşim. Ama ekmeğini kırıntısını bile israf etmeyeceksin Bize analarımız ve babalarımız bunu gösterdi. Tabakları sünnetleme adeti var. Yiyeceğin kadar koyarsın, ayna gibi parlatırsın. Bana kilo aldın diyorlar. Çünkü sünnetlemiyorlar, onlarınkini de ben sünnetliyorum. Allah’tan korkun, dünyada fakirlikle yoksullukla mücadele eden insanlar var. Allah bize imkan verdi diye israf etme hakkımız yok. Lüks hayat özlemimizi bu ülkenin çocuklarına yerleştirmeye çalışanlar var.” şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Münir Karaloğlu’nun selamlama konuşmalarının ardından söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Nal Olpak da, “Bursa’nın MÜSİAD’ının yeni hizmet binasının açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. MÜSİAD Bursa Şubemiz bugüne kadar birçok önemli etkinliğe imza atmış ve bugünden sonra da bu yeni yerinde birçok yeni etkinliğe imza atmaya devam edecektir.” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından MÜSİAD Bursa Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine sponsor olanlar ve 20’nci yıl gala programı kapsamında MÜSİAD Bursa Şubesi üyeliğinde 20 yılı dolduranlara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından plaket verildi.   (Zeki Aras - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.