banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Arınç; Geçmişte Başımıza da Geldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yollarını ayırmalarından yıllar sonra ilk kez Necmettin Erbakan'a göndermede bulundu. Arınç, Saadet Partisi'ndeki tartışmalı kongre süreciyle ilgili olarak '' "Bizim başımıza gelenler, şimdi Numan Kurtulmuş'un başına geliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'e gündemdeki önemli konular hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

SAADET PARTİSİ NEREYE GİDİYOR?

Başbakan Yardımcısı Arınç, Saadet Partisi'ndeki tartışmalı kongre süreciyle ilgili olarak da, "Bizim başımıza gelenler, şimdi Numan Kurtulmuş'un başına geliyor" dedi. Arınç, "Hem Necmettin Erbakan hem de Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un işi zor" diye konuştu.

LİDERLER TURU BİR MİLAT MI?

Arınç, Başbakan Erdoğan'ın siyasi parti liderleriyle görüşmesiyle ilgili olarak, "Görüntü hoş, olması gereken bir nezaket ve saygının bundan sonra da devam etmesini umuyorum. Abartmazsam milat olabilir belki. Bu iktidarı devirmek anlamına da gelmemeli." şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, Başbakan ile ana muhalefet liderinin sık sık görüşmesinde fayda olduğunu söyledi:

"Ana muhalefetle devamlı hale gelebilir. Ama kurumsallaştırmak doğru değil. Ama biz her zaman bilgilendirme yapabiliriz ihtiyaç ve talep halinde."

Arınç, görüşmelerde BDP ve MHP'nin devre dışı bırakılmasıyla ilgili eleştirileri yanıtladı:

"Kendilerine çeki düzen vermeliler. Hangi sözlerine güveneceğiz? 'Muhatap biziz' demeliler. BDP'nin olumlu katkıları olsa olurdu ama böyle olmaz. Siyasi sorumluluk almıyorlar."

ORDU PROFESYONELLEŞECEK Mİ?

Gündemdeki bir diğer sıcak konu da sınırda konuşlanacak özel askeri birlikler. Arınç, terörle mücadelede neden bu önlemin alındığını anlattı:

"Feryatları duymamız lazım. Acemi asker olmaz. Düzenli orduyla düzenli ordunun savaşı yok ortada."

Arınç, açılım sürecine de değindi; dağdan dönüşlerin sürmesi gerektiğini vurguladı:

"Pişmanlık demez Kürt halkı. Çünkü onurludurlar, tanırım. Ama artık yurduma dönmek istiyorum deyip gelebilirler."



SUİKAST İDDİALARI

Arınç, suikast iddiaları ve kozmik odada yapılan aramayla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. İddiaların iyi niyetli olmadığını tekrarlayan Arınç, "Eğer dosya kapanırsa, mesele benim açımdan biter" dedi.

REFERANDUM SÜRECİ VE ERKEN SEÇİM

Başbakan Yardımcısı Arınç, referandumdan yüzde 59'luk oranla "evet" sonucu çıkacağını savundu:

"Biz bütün 'evet'leri AK Partili saymayacağız."

Arınç, BDP'nin referandum için yaptığı "boykot" çağrısını sert sözlerle eleştirdi:

"Baskı yoluyla sandığa gidilmesini engellemek yanlış. Bu durum BDP'nin sonunu getirebilir. Hükümete düşen sandık güvenliğini sağlamaktır."

Arınç seçim anketlerinde, Ak Parti'nin oylarının yüzde 40'ın üzerinde olduğunu, CHP'nin ise seçim bandında yüzde 25'e oturacağını savundu.

www.objektifbakis.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.