banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Urfa'ya gelen CHP heyeti sulama birlikleriyle görüştü

 

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın da bulunduğu 8 milletvekili Şanlıurfa'ya geldi.

CHP İl binasına geçerek İl Başkanı Aziz Aydınlık görüşen heyet, daha sonra tarımda yaşanan elektrik kesintilerini masaya yatırmak üzere Tatar Höyük Sulama Birliğine giderek burada birlik yöneticileriyle görüştü.

Heyet burada basına yaptığı açıklamada hükümetin tarım politikası ve elektrik kesintilerini eleştiren Trabzon Milletvekili Haluk Peşken, elektrik kesintilerine sebep olarak gösterilen sulama birliklerinin borçlarına ise değinmedi.

Hükümetin tarım politikasını eleştiren Peşken, “Urfa dünyanın en önemli tarım politikalarından birinin yürütüldüğü bir kentimiz. AKP iktidarı ile birlikte yalnızca dünyanın değil, Türkiye’nin en çok kaybeden kentidir. Yüzyılın projesi olan GAP’ın tümü AKP iktidarı ile rafa kalktı. 13 milyon 800 bin sulanabilir alanı olan GAP, şu anda 3 milyarlık alanı sulayabiliyor. 100 bin traktör eksiği olan bir projede umut vadeden bir yatırım söz konusu değil.” dedi.

GAP projesinin çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Peşken, projenin ikinci ayağını oluşturan GAP Kalkınma Bankasının acilen kurulması gerektiğini söyledi.

Sulama birliklerin borçlarını ödemedikleri için elektriklerinin kesilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Peşken, sulama birliklerinin borçlarını neden ödemedikleri konusuna ise hiç değinmedi.

Daha sonra söz alan İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ise, borçtan dolayı elektriklerin kesilmesinin yasal olmadığını, varsa böyle bir durumun bu borcun ancak icra yoluyla tahsil edilebileceğini, batıdaki illerden örneklerle açıkladı.

Heyet, daha sonra kentte çeşitli temaslarda bulundu. (Mehmet Demir, Osman Gülebak-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.