banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Anketlerle liderlerin formu

TNS'nin 2 bin kişiyle yaptığı araştırma sonuçları açıklandı. Liderlerin form grafiğine göre Erdoğan en yakın rakibini ikiye katladı. Kılıçdaroğlu ve diğerleri artışta... Anketteki oranlar:

Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir, TNS PR'ın bu ay 2 bin kişiyle görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarını köşesine taşıdı.

Bir'in aktardığı rakamlar şöyle:

Seçimlerde hâlâ sürpriz yok

TNS'nin liderlerin form grafiği araştırmasının sonuçları geldi.

Erdoğan yerinde saymış. Diğer tüm liderlerin formunda artış var.

Bu şu demek: Sonunda diğer parti seçmenleri de Türkiye'de bir seçim olduğunun farkına vardı...

Erdoğan'ın formunun seçime kadar daha fazla artacağını sanmıyorum. AK Parti'nin oyları şu durumda %45-50 bandında görünüyor.

Kılıçdaroğlu cephesinde ise kımıldanma var. CHP'nin reklamları ve mitingleri 4 puanlık bir artışa yol açmış izlenimi veriyor. Buradan CHP'ye 25-28 bandında oy çıkar.

Sarıgül ise bir partinin lideri olmamasına, seçimde de aday olmamasına rağmen istikrarlı bir şekilde formunu artırmaya devam ediyor. Hatta Sarıgül nisan ayında yaptıklarıyla Kurtulmuş'la birlikte en yüksek düzeyde formunu arttıran iki liderden biri.

Bahçeli bu ay %13.9 form oranına çıkmış. Ancak bu form grafiğinde kasetlerin etkisi yok. Gelecek ay kasetler nedeniyle Bahçeli'nin iki seksen bir doksan yere çakılacağını düşünüyorum. MHP oylarını ise artık tahmin etmek zor.

Bu ay birden çıkış yapan ve %8.4 form oranını yakalayan Kurtulmuş'un HAS Parti'sinin bu seçimde küçük de olsa bir sürpriz yapabileceğini gösteriyor.

Özetlersek; liderler meydanlarda aşıklar gibi atışırken, MHP'nin kasetleri havalarda uçuşurken, Türkiye sistemin beşiğinde tıngır mıngır sallanırken ne yazık ki çok heyecansız ve sıkıcı bir seçim geçiriyoruz. Değişen bir şey yok. Bu gidişle bir şeyin değişeceği de yok!

Öyle Bir Zaman Ki, Muhteşem Yüzyıl, Ezel ve Behzat Ç'yi izlemeye devam...

kullan

BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.