banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ankara'yı sarsan iddia!

Ankara'yı sarsan iddia!

Başbakanı protesto eden öğrencilere gerekli 50 bin liralık kaynağı Süheyl Batum vermiş. İşte ispatı !

"Başbakan'ı protesto eylemini CHP finanse etti"
Taraf yazarı Emre Uslu, Başbakan Erdoğan'ın üniversite öğrencileriyle Erzurum'da yaptığı toplantıyı protesto etmek için yollara düşen öğrencileri CHP'nin organize ettiğini öne sürdü. Uslu, gazetede dün kaleme aldığı yazıda protestocu gruba yakın bir öğrencinin, eylem için gerekli 50 bin liralık kaynağı Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un temin ettiğini söylediğini aktardı.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileriyle 27 Ocak'ta Erzurum'da yaptığı toplantıyı protesto etmek için yurdun değişik yerlerinden kente giden gruplara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un destek verdiği iddia edildi. Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, Türkiye Gençlik Birliği ve Öğrenci Kolektifleri arasındaki protestocu bir öğrencinin itiraflarını köşesine taşıdı: "30 bin liraya yakın otobüs ücreti ödendi. Diğer masraflar da eklendiğinde bu rakam 50 bin liraya çıkıyor. Bu parayı Süheyl Batum temin etti."

Emre Uslu'nun iddiasına göre Türkiye Gençlik Birliği ve Öğrenci Kolektifleri'nin başını çektiği eylemci öğrenciler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'la irtibata geçti ve otobüs ücretleri konusunda kendilerine yardımcı olmasını istedi. Öğrencileri protesto konusunda yönlendiren Batum, istenen ekonomik desteği de İzmir'deki bir belediyeden buldu. Uslu, aynı öğrencinin "Protestocular eğer Erzurum girişinde durdurulmasaydı çok ses getirecek eylem yapacaktı." dediğini aktarırken, "Bütün bunları nereden biliyorsun?" sorusuna ise şu karşılığı aldığını kaydetti: "Biliyorum çünkü organizasyonu yapanlar benim en yakın arkadaşlarım. Diğer öğrencilerle yaptıkları konuşmalarda da Batum'dan destek aldıklarını açıkça ifade ediyorlardı."

Bu inanılmaz bilgileri veren öğrenciyle birkaç kez görüştüğünü anlatan Uslu, öğrencinin kendisine arabaların plakalarına kadar her bilgiyi verdiğini söyledi. Öğrencinin otobüslerle 3 bin liraya anlaştıklarını ve otobüs sürücüsünün de bunu doğruladığına işaret eden Uslu, iddialara ilişkin Batum ve CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ı aradığını ancak ikisine de ulaşamadığını bildirdi. Uslu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuştuğum bir yetkili belediye başkanının halkın kaynaklarını kullanma konusunda çok hassas olduğunu, böylesi bir işin içinde olmayacağını belirtti ama isminin yazılmasını da istemedi. 'Siz böyle bir şeyin olmadığını anlatıyorsunuz, neden isminizle bunu söylemiyorsunuz?' sorumu "prensip meselesi.' şeklinde cevapladı." bilgisini verdikten sonra şu soruları yöneltti: "Batum veya herhangi bir CHP'li o öğrencilere destek sözü verdi mi? Parasız eğitim için yollara dökülen o öğrenciler 50 bin TL'yi bulan protesto masraflarını nasıl ve nereden karşıladılar? CHP yeraltı muhalefetine döndü de haberimiz mi yok?"

Batum'dan TSK'ya hakaret: İçi oyulmuş
Bu arada ADD Zonguldak Şubesi'ni ziyaret eden Süheyl Batum, TSK'ya hakaret içeren sözler sarf etti. Ciddi bir mücadelenin içerisinde olduklarını, herkesin birbirine destek vermesi gerektiğini belirterek, "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar." diye konuştu. Geçtiğimiz ay CHP'ye katılan gazeteci Oktay Ekşi ise Antalya'da,Ergenekonsanıklarından Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Fatih Hilmioğlu'nun Meclis'e girmesini canı gönülden istediğini ifade etti.

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.