banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Gazeteci Aynur Bayram, kadınların sesi olacak

Başörtülü olduğu gerekçesiyle meclise alınmayan sarı basın kartı sahibi Ankara 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Gazeteci Aynur Bayram yaptığı açıklamada, Ben Cumhurbaşkanımızın eşini, Gataya alınmayan Başbakanımızın eşi Emine hanımı, kızı ve gelinini de mecliste temsil edeceğim dedi.

BAŞÖRTÜSÜ PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE
Seçmenlerine seslenen Bayram,Mecliste temsil yetersizliği yaşayan tüm kadınlarımızın, gençlerimizin, engelli vatandaşlarımızın temsilcisi olmak istiyorum. Temsil çok geniş ve büyük olacak diye konuştu.

ENGEL ORTADAN KALKMALI
Sözlerine devam eden Bayram şunları kaydetti: Başörtüsü sorunu artık siyasi partilerin parti meselesi  olarak görülmemeli. Bu mesele sadece inanç meselesi değil insan hak ihlali meselesidir. Siyasi partiler ne yazık ki başörtülü kadınları bir oy deposu olarak görmeye devam ediyor, artık bunun değişmesi lazım. Gerek mecliste, gerek okulda, gerekse sosyal yaşamda başörtülü kadınların önüne konulan engellerin bir bir yıkılması lazım.

BU SORUNU MİLLETİMİN İRADESİYLE ÇÖZECEĞİZ
Siyasi partilerin oylarını böldüğüne dair yapılan eleştirilere de cevap veren Bayram,Attığım bu adım benim için küçük bir adım. Ben koltuk sevdasıyla siyaset yapmaya kalkan biri değilim. Ortada ciddi bir sorun var. Siyasi partiler üstü bir sorun. Bu zamana kadar gördük ki birçok siyasi parti başörtüsü sorununu çözmek için mücadele verdi, ama bir sonuç alamadı. Bizlerin daha fazla beklemeye sabrı yok. Siyasi partiler üstü olan bu mağduriyetimizin son bulması gerek. Bunu milletimle birlikte çözeceğim. Ankara 2. Bölgeden 70-80 bin oy alarak Bağımsız bir şekilde meclise girmem hiçbir siyasi partiyi ne baraj altında bırakır ne de iktidara taşır. Tüm siyasi partilere sesleniyorum lütfen partilerinize haksızlık etmeyin. Başörtüsü meselesinin millet yoluyla çözüme kavuşması size en fazla mecliste bir milletvekili kaybettirir, ama çok şey kazandırır. Lütfen bunu bu şekilde algılayın şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.