banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Anayasa peketini değerlendirdi

Türkiye Partisi olarak 23 maddelik Anayasa paketinin doğru bulduğumuz maddeleri, eksik bulduğumuz maddeleri ve yanlış bulduğumuz maddeleri var şeklinde açıklama yapan Şener, eksikliklerin giderilmesi konusunda hükümeti uyardı.

Türkiye Partisinin görüşlerini dile getiren Şener, " Bu kavga ortamında sivil bir anayasa hazırlanamamıştır. Bu ülkenin yılları siyasi kavgalar yüzünden heba edilmiştir. Bu paket, bu kapsamıyla kavgayı devam ettirecek, kurumlar arası güven bunalımını derinleştirecektir. Tüm siyasi partiler bir araya gelerek daha az maddeden oluşan bir anayasa değişiklik paketi hazırlamalıdır. Bu pakette şu maddeler yer almalıdır;

1.      Siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılmalı

2.      Sendikal haklar başta olmak üzere temel haklar ve ödevlerle ilgili gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

3.      Anayasa' nın  65. maddesi  kaldırılmalıdır.

Şener; Anayasa' nın 65. maddesindeki " Devlet, sosyal ve ekonomik alanlarda Anayasa ile belirlenen görevlerini, mali kaynaklarının yeterliliği ölçüsünde yerine getirir ifadesi Anayasadan çıkarılmalıdır" dedi. Anayasa diyor ki, bu ülke insanı insanca yaşamalıdır, devlet bunun için görevlerini yerine getirmelidir. Bu maddede diyor ki diğer maddelerde saydım ama, para yoksa hiçbirini yapamayabilirsin. Paranın olup olmadığına kim karar veriyor. Temel insan hakları: eğitim, çalışma, ücret, adalet, sağlık, çevre, konut, sosyal güvenlik hakları söz konusuyken, para yoktur hepsi sözde kalır demek insaf değildir, doğru değildir.

Ankara 5. İş Mahkemesinde emekli maaşı ile ilgili hakkını arayan vatandaşımızın dosyasının Anayasa mahkemesine gönderilmesini "Bunun devlete maliyeti 8 milyar TL olur" diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını da uyaran Şener, Bakanın Anayasanın 65. maddesi var, para meselesi, hak meselesinden önce gelir demek istediğini söyledi. Bu üç hususu düzenleyen, yeni ortak bir paket hazırlanmalı ve meclisten mutabakatla geçirilmelidir, dedi.

Şener, "Bu maddeye dayanarak iktidar sosyal ve ekonomik olarak Anayasada belirtilen görevlerini yerine getirmemektedir. İktidar ve muhalefete düşen görev, sağlam bir adalet ve yargı reformu paketi hazırlamaktır.

Yargı reformunun, yargı mensupları kimden yana olacak arayışı olmadığı vurgusu yapan Şener. Bu ülkenin her vatandaşı, bu topraklar üzerinde kimse benim hakkımı gasp edemez. Bu ülkede mahkemeler var, hakkımı alırım diyebildiği gün hukuka ve yargıya güvenin gerçekleşmiş olacağını" ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.