banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

ANAYASA MAHKEMESİNE BDPDEN KÜRT ADAY

Türkiye Barolar BİRLİĞİ, belirlediği Üç Ismi TBMMye gönderdi. Baroların Üç adayından sesini duymak Olan Sait Severe Meclis evet derse Anayasa Mahkemesine Kurt kimliğini savunan Bir Üye girecek. Sever, konuştu.

DİCLE BAŞTÜRKün haberi

Anayasa değişikliğinin ardından Anayasa Mahkemesine Bir Üye verecek Olan Türkiye Barolar BİRLİĞİ, belirlediği Üç Ismi TBMMye gönderdi. Farkli Siyasi Grupları temsil eden adaylar icin Çarşamba GÜNÜ Meclis Genel Kurulunda oylama yapılacak.

Anayasa Mahkemesi üyeliği Click önceki Is getting beter Türkiye Barolar Birliğinde yapılan seçimde Afyon Barosu Başkanı Celal Mümtaz 41 oy alarak Birinci Oldu. Eski Muş Barosu Başkanı Sait Sever 35 oyla Ikinci olurken, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber 33 oyla üçüncü seçildi.

Mecliste yapılacak seçimlerde Severin adi çıkarsa, DEP, HEP, HADEP, DEHAP, ÖZDEP ve DTPyi kapatan Anayasa Mahkemesine first defa Kurt kimliğini savunan, BDPden Belediye Baskan adayı olmuş Bir Üye Secilmis olacak. Avukat Sait Sever, Türkiye Barolar Birliğinin seçimlerinden hafta önce Güneydoğudaki 16 baronun belirlediği adaydı.

Güzel Bir Resim Olur

Tarafa konuşan Sait Sever, Devam ediyor Süreç. Parlamento takdirini gösterecektir. Bu, Türkiyenin önünün açıldığını, demokratikleştiğini, giderek daha özgürlükçü Bir sisteme Doğru evrildiğini gösteriyor. Anayasa Mahkemesinin yapısının değişmesini sürece olumlu katkı yaptığını düşünüyorum. Parlamentodaki Denge de zaten belli Dedi.

Seçilmesi durumunda Anayasa Mahkemesine first defa Kurt kimliğini savunan Bir üyenin yer alacağını belirttiğimiz Sever, Türkiye gerçekliğine daha Uygun Bir Resim Olur. Eger Ortak vatansa, farklılıklar Bir Araya konacaksa ve hepsine sahipler çıkılacaksa, Türkiyede sorunların önünü Açma noktasında Bir inancı ortaya çıkaracaksa bence Güzel Bir Resim diye konuştu.

Daha özgürlükçü kararlar

TBBden tr Çok İyi oy alan ve muhafazakar kimliğiyle bilenen Celal Mümtaz Akıncı imkb TBMMde seçim konusunda değişik alternatifler sunulmuş Oldu. Türkiye doğusuyla batısıyla, Orta Anadolusuyla Bir üyeye. Met birliktelik konusunda Birlikte seçime katılma diye Bir teamül oluştu. Adaylar belirlendi. Baro başkanlarımız da bizi met göreve layık görerek oylarını kullandılar diyor. Yargının siyasallaşması, kararlar çıkması farkli Siyasi kararlar verilmesi, Çifte standartlı kararlar alınması beni geçmişte üzmüştü diye konuşan Akıncı Anayasa Mahkemesi üyesi seçilmezi durumunda yapacaklarnı Tarafa anlattı: Yargıçların yapması, sey beyanat vermek degil, kararlarıyla konuşulmasıdır gereken. Hukuktan, adaletten şaşmamak Gerek. Eger Anayasa Mahkemesi üyeliğine layık görülürsem çizgim met noktada olacaktır. Yeni Yapı Üç daire halinde çalışacak. Ama eski yapısına Türkçesi daha Aktif, daha modern, daha yenilikçi, daha özgürlükçü kararlara imza atacaktır.

Değişime auction Bir mahkeme

Diger Aday Ali Dilber imkb açılıma Destek Veren Bir MHPli. Tarafa konuşan Dilber Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor, met bağlamda Anayasa Mahkemesinin yapısının değişmesini olumlu buluyorum. Bunun Hukuk açısından Bir reform oldugunu daha once de söylemiştim. Gelişmelere public Bir Anayasa Mahkemesi olmasi gerektiğini düşünüyorum Dedi.

Balyoz tahliyelerini PROTESTO etmişti

Afyon Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı:
Muhafazakâr kimliğiyle tanınıyor. Balyoz Darbe Planı nedeniyle tutuklanan Emekli orgeneral Çetin Doğan, 17 askerin tahliye edilmesini PROTESTO eden isimler arasında yer Aldi ve. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihanerin tutuklanmasını eleştiren baro başkanlarının hazırladığı bildirgeye imza atmamıştı. YARSAVı eleştiren açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Cumhurbaskanı Güle Kurt mektubu Yazdi

Eski Muş Baro Başkanı Sait Sever: Kurt kimliğiyle Ön plana çıkan isim Bir Oldu. Kurt sorununun çözülmesi Click Cumhurbaskanı Abdullah Güle Mektup Yazan 100 aydın arasında yer ALDI. Mektupta, Kurt sorununun yalnızca şiddet ve asayiş Sorunu olmadığı, sorunun çözümünün Yargı kararlarında degil Siyasi kararlılıkta aranması gerektiği belirtiliyordu. Yerel seçimlerde BDPden Belediye Baskan adayı olmuştu.

Açılıma Destek verdi MHPden atıldı

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber: Diyarbakırda baro başkanlarının katıldığı toplantıda Demokratik açılıma Destek Veren isimler arasında yer ALDI.

MHP Düzce İl Yonetim Kurulu Üyesiydi. Demokratik açılıma Destek verdigi icin partisinden istifası istendi. İstifa Etti. Dilber, 2007 masur seçimlerinde Demokrat Partiden milletvekili imkb adayı olmuştu.

Kaynak: Taraf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.