banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Altun; Fakıbaba Belediyeyi sürekli borçlandırıyor
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Mehmet Altun şöyle dedi. “Geçmişte Belediyenin borcunu ödemek söz konusu olduğu zaman sayın başkan “Ben kendi dönemimden sorumluyum. Geçmiş dönemler beni ilgilendirmez, her belediye kendi döneminden sorumlu olmalı” diyordu. Oysa şimdi kendisi elindeki kaynakları, kaldırımları söküp yenilemek suretiyle yerinde kullanamadığı içinsürekli borçlanarak “benden sonra VİRAN” misali Toki’de fırın yeri, Maşukta arsa satacak olmasına rağmen bankalara borçlanarak gelecek belediyelere borç bırakmaktadır. Bu tutumundan vazgeçmelidir. Belediyemiz şu andan Türkiye’nin en borçlu 5 Belediyesinden birisidir. Şanlıurfa halkı olarak bu kadar borcu hak edecek 50 tane köprülü kavşak, 20 tane semt sahası, yeni imar alanları, yeni mahalleler, yeni yollar, uydu kentler, metrolar mı, statlarmı, Hava alanımı yapıldı da bu kadar borçlandık? Kaldırım taşlarına, lalelere para yetmeyince hemen “Bana yetki verin İller bankasından kredi alacağım” diyor. Yetki vermezsek o zaman da “Urfa’nın önünü tıkıyorsunuz, hizmeti engelliyorsunuz” deniliyor. Oysa hükümetimiz her ay düzenli olarak her ay aylık 10-12-14 Trilyon para gönderiyor, bina yapan müteahhitlerden bir sürü paralar alınıyor, yol kenarındaki otoparklardan bir sürü para geliyor yani belediyenin gelirleri iyidir. Ayrıca geçmiş dönemde eski otogar yaklaşık 45 Trilyona satıldı, Belediye kâra geçirildi ve yerine yaklaşık 13 Trilyona yenisi yapıldı ayrıca Otogardaki iş yeri sahiplerinden bağış paralar alındı yani otogar nerdeyse bedavaya getirildi” dedi.



Şutim yapılırken, Şutim için de esnaflardan bağışlar alındığı ve burasının da nerdeyse bedavaya getirildiğini söyleyen Mehmet Altun “Bunlara rağmen ilimizin trafik sorununu çözmek için projeler, konut sorununu çözmek için projeler üretilmedi ve yapılmadı. Biz sorduğumuz zaman bize “Şehir güzelleşiyor, siz beğenmiyorsanız Urfa’dan gidin” diyor. Böylesine hayati projeler yapılmadığı halde Türkiye’de en fazla borçlu olan 5 Belediyeden bir tanesi olmayı hak edecek ne yaptık bilmiyorum ve açıklamasını istiyorum” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.