banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Almanya ile Türkiye arasında vize müjdesi

Almanya Başkbakanı Angela Merkel, uzun süreli vize için olumlu yaklaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel,"Geri iade anlaşması çerçevesinde de bir düzenlemeye gitmemiz gerekiyor. İşadamları, öğrenciler ve sanatçılar için uzun süreli vize verilmesi düşünülebilir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Türk-Alman İş Forumu'na katıldı. Forumda konuşan Merkel, Türk-Alman ekonomik ilişkilerinde sağlam bir temel olduğunu söyledi.

Merkel, "Türkiye ile Almanya olarak ortaklaşa yaşama geçirmek istediğimiz Türk Alman Üniversitesi. Bu üniversite, eğitim alanındaki faaliyetlerimizin nasıl birbirine yaklaşabileceği ve iş birliğini nasıl geliştirebileceğimizin bir örneği. İki ülkenin ekonomi sektörleri birbirlerini çok iyi şekilde tamamlıyor. Bir çok alanda iç içe çalışıyoruz" dedi.

Vize konusunda açıklamalarda bulunan Angela Merkel, vize konusunun, AB ile Türkiye'nin müzakere süreci çerçevesinde önemli bir konu olduğunu söyledi. Merkel, "Türkiye'nin dış sınırları itibariyle güvenliği çok daha iyi bir şekilde temin edilmeli. Çünkü Türkiye'nin bir çok ülkeyle dış sınırı var. Hala mülteciler gelebiliyor. Türkiye'yi transit ülke olarak kullanan göçmenler var. Geri iade anlaşması çerçevesinde de bir düzenlemeye gitmemiz gerekiyor. Bunlar pratikte hızlandırmamız gereken konular. Bunları çözmemiz gerekiyor. Müzakerelerin ilerlemesiyle birlikte ikili olarak da neleri hızlandırabiliriz diye bakmamız lazım. İkili iade anlaşmasını sağladığımız takdirde İspanya ve İtalya'nın yapmış olduğunu da yapabiliriz. Vize konusundaki şartları, özellikle işadamları, öğrenciler ve sanatçılar için uzun süreli vizelerin verilmesi düzenlemesi düşünülebilir. Hepimizin menfaati bu yönde" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomik krizden çok fazla etkilenmediğini belirten Merkel, Almanya'nın ekonomik krizden dolayı yüzde 5 oranında daralma yaşadığını söyledi. Merkel, Almanya tarihinde daha önce böyle bir şey yaşamadıklarının altını çizdi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.