banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Aksu: Demokrasiden korkan muhalefet

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Abdülkadir Aksu, muhalefet partilerinin demokrasiye tahammül edemediklerini öne sürerek, “İlk defa demokrasiden korkan partiler gördüm” dedi.

 

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Abdulkadir Aksu, son 8 yılda Türkiye’de çığır açacak gelişmelere imza atıldığını kaydederek, “Yeni dönemde çılgın projelerin yanı sıra sivil anayasaya kavuşmak için halkın bir kez daha desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

Aksu, sunuculuğunu yazarımız Müslüm Aktürk’ün yaptığı Mardin Kızıltepe Yeşil Gurs Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kahvaltılı programda hemşerileriyle bir araya geldi. Söz konusu derneğin Başkanı Mehmet Emin Örnek’in önderliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Aksu’nun yanı sıra, AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Nurettin Nebati, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler belediye Başkan Yardımcıları Hikmet Tekiroğlu ve Mevlüt Uyan, Fatih-Eminönü Sanayi İşadamları Derneği Başkanı M.Fatih Varlık, MAREV Şube Başkanı İbrahim Biter, Mardinliler Derneği Başkanı M.Fuat Bodur, Kabala Derneği Başkanı Aziz Bozkuş, Mardinliler Derneği Kurucu Başkanı Kadir Patır’ın yanı sıra çok sayıda Mardinli vatandaş katıldı.

 

Mardin Kızıltepe Yeşil Gurs Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Örnek’in açılış konuşmasından sonra katılımcılara hitap eden Abdulkadir Aksu, Türkiye’nin daha demokratik bir yapıya sahip olması için yeni anayasanın şart olduğunu söyledi. AK Parti’nin bu dönemde de iktidar olması halinde sivil anayasayı oluşturacaklarını kaydeden Aksu, mevcut anayasanın anlaşılmasının zor olduğunu belirtti. 82 anayasasının birçok maddesinin sadece hukukçuların anlayabileceğine dikkat çerken Aksu, “74 milyon insanın ülkede kardeşçe, dayanışma içinde yaşamasını istiyoruz. Bunun için demokrasinin şart olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönem tam katılımcı, daha demokratik, sivil ve herkese hitap eden bir anayasayı oturtmak için halkın desteğine ihtiyacımız var. Türbanlı kardeşlerimize de, başı açık kardeşlerimize de hitap eden bir anayasayı istiyoruz.82 anayasasını bir okuyuşta anlamak mümkün değil. Bunu hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Yeni dönemde çılgın projelerin yanı sıra sivil anayasaya kavuşmak için halkın bir kez daha desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

 

SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇTIK

AK Parti hükümetinin iktidara geldiğinden bu yana bir çok alanda gözle görülür gelişmelerin altına imza atıldığını hatırlatan Aksu, sağlık konusunda artık birçok ülkenin Türkiye’ye gıpta ile baktığını söyledi. Aksu, “Eskiden hastanede parası olmayanları rehin alıyorlardı. Hatta cenazelerin bile rehin alındığına tanık olduk. Bunun yanı sıra halkımız muayene olduktan sonra ilaç almak için sıraya girerdi. İlaç bulamazdı. Bir hafta ilaç alması ertelenirdi. Özellikle doğu ve güneydoğu illerimizde kara kışta hastalanan vatandaşlarımız hastaneye gidemezdi. Yollar kapalıydı. Yana yana kaderine terk edilmek zorunda kalınırdı. Ama şimdi o kadar gelişti ki ülkemiz, bu bölgelerimiz için paletli helikopterler aldık. Ambulans uçakları tahsis ettik bu bölgelerimize. Durumu acil olan vatandaşlarımız bu sayede karayoluna takılmadan hava yoluyla kolayca hastaneye ulaştırılıyor. Bu sağlıkta çığır demektir” diye konuştu.

 

EN BÜYÜK BÜTÇE EĞİTİME

Aksu, “Aydınlık yarınlarımız için en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı’na ayırdık. Bunu yaparken sadece belirli iller değil, ayırım yapmadan taşra illerimizin de yararlanmasını sağladık. Bütün eğitim kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Ama buna muhalefet partiler tahammül edemiyor. Sadece buna değil, demokratikleşmeye de tahammül edemiyorlar. Ben ilk defa demokrasiden korkan bir muhalefet gördüm. Demokratikleşme konusunda yaptıklarımız ortada. AK Parti iktidara geldiğinde bize sadece olağanüstü hali kaldırmamız istendi. OHAL’i kaldırdık. Üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı dersleri verilmeye başladı. Yine bununla birlikte devlet televizyonunda 24 saat kesintisiz Kürtçe yayını yapılıyor. Seçimlerden sonra bu çalışmaya yönelik projelerimiz de devam edecek” dedi.

 

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Nurettin Nebati de yaptığı kısa konuşmada, memleketi Viranşehir’in Şanlıurfa ile Mardin’e aynı mesafede olduğunu belirterek, “Mardinli hemşehrilerimden destek bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

MARDİNLİLERİN DERNEK ÇALIŞMALARI

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develiooğlu da, Mardinlilerin sosyal ağının güçlü olduğunu belirterek, bu anlamda birçok etkinlikler yapıldığına dikkat çekti. Develioğlu, “Dernek çalışmalarına sık sık katılıyorum. Ama Mardinli kardeşlerimin dernek çalışmaları daha farklı oluyor. Onların toplantılarına katılınca ayrı bir zevk alıyorum” dedi.

 

Bahçelievler’e kısa zamanda güzel projelerin kazandırıldığına değinen Develioğlu, “Amacımız Bahçelievler’e daha güzel şeyler kazandırmak. İlçemizin geleceği için hayal bile edilemeyen projelere imza attık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

URFA MARDİN’E BAKAR

Bu arada, programı sunan Müslüm Aktürk’ün, “Şanlıurfalıyım ama Güney Hakimiyet Gazetesi’nin İstanbul Temsilciliği görevinde bulunmam, ayrıca özellikle Mardinliler Derneği Başkanı Fuat Bey’in daveti üzerine Mardinlilerin toplantılarına katılmam nedeniyle ben de artık Mardinli, sizlerin hemşerisi sayılırım” şeklindeki sözleri alkışlarla ve “Urfa Mardin’e bakar” türküsünün hatırlatmasıyla karşılandı. 1985 yılından 1990 yılına kadar Abdulkadir Aksu’nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde Anadolu Ajansı’nın Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde görev yaptığını vurgulayan Aktürk’ün bu nedenle Diyarbakırlı da olduğunu söylemesine Diyarbakır doğumlu Abdülkadir Aksu, gülerek alkışla karşılık verdi.

İbrahim Aktürk / www.balikligol.com / İstanbul

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.