banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Akman; Birecik fıratın incisi oluyor

Toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nusret Urmak, İl Yönetiminden Cemil Çadak, Fatih Kahya, Hamide Sürücü, İl Kadın Kollarından Filiz Cevheri, Aysel Banyan, Birecik İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Aziz Karayılan; “AK Parti İlçe Yönetimi olarak kurduğumuz komisyonlarla Birecik’te çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl ki; ellini taşın altına koyuyor, bizde bu sorumluluk anlayışı ile ilçemizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve teşkilatımızla yakaladığımız birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe tüm engelleri aşarız. Mart ayında Siyaset Akademisi programını düzenleyeceğiz. Tüm Bireciklileri bu akademiye bekliyoruz” dedi.

Birecik Belediyesi olarak dört yılda yaptığı hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı; “Eskiden bir laf vardı; Fırat akar Birecik bakar. Biz bunu değiştiriyoruz; Fırat akar Birecik bakmakla yetinmeyecek. Birecik fıratı yönlendirecek. Buradan turizm geliri elde edecek. Birecikliler fıratın suyundan gelir elde edecek. Çünkü sahip projemiz hayata geçiyor. Tabi biz bunu söylediğimizde kimse inanamamıştı, seçim propagandası olarak görüyorlardı. Ama Allah’a şükür şuanda proje uygulanmaya başladı. Seçim derdimiz değil, halka hizmet derdimizdir. Biz seçim için değil, halk için çalışıyoruz. Politika yapmıyoruz, halkı kandırmıyoruz. Siyaset yapıyoruz. Halka hizmet ediyoruz” dedi.

 

Büyükşehir yasası ile Şanlıurfa’nın sınırları ile büyükşehir olmasının getirdiği faydalarını anlatan Milletvekili Yahya Akman; “Büyükşehir yasası ile birlikte köyler mahalle oldu. Seçimden sonra Birecik’e gelen maddi yardım 4 katına çıkacak. Gelen bu paralarla Birecik’e daha çok yatırım ve hizmet olacak. Birecik Fıratın incisi olacak sözü tam anlamıyla gerçekleşecek. Birecik köylerinin içme suyunu ve kanalizasyon sorunlarını en aza indirdik. Şimdi çiftçilerimiz için sulanabilen arazilerin sulanması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Milli birlik ve Kardeşlik projesinin gerçekleştiği takdirde Türkiye’nin şaha kalkacağını ifade eden Akman; “Milli birlik ve Kardeşlik projesi ile adlandırdığımız çözüm süreci devam ediyor. Çok ciddi adımlar atılıyor. Hiç kimse terörün devam etmesinden yana değil. Hiçbir ana dağda çocuğunun ölmesini istemez, şehit cenazelerinden hiç kimse keyif almaz. Şehit cenazelerinde kimse boy göstermekten memnun değil. 400 Milyar Dolar harcandı bu terör yolunda. Ama terörden nemalananlar elbette çözümden memnun değil. ne zaman çözüm konuşulsa toplumu infiale getirecek olaylar meydana gelirdi. İlk kez bu süreçte 4 aydır bir sesizlik hakim, bu da beni umutlandırıyor. Adı “Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” ama ben bunu “Türkiye’yi Şaha kalkma projesi” olarak adlandırıyorum. Silahlar şimdi sussun, 5 yıl sonra neler konuşacağımızı görürsünüz. Bu ilkim ortadan kalktığı zaman İstanbul’dan Hakkari’ye, Van’a yatırım yapılacak. Memleket şaha kalkacak” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.