banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

AK Partiye TDH'den 10 bin katılım

İlçe başkanları İstanbul'da 180 bin üyesi olan TDH'den çok büyük bir katılımın haberini de verdi.

Haber 7

CHP'yi destekleyecek olan Mustafa Sarıgül'ün TDH'sinden AK Parti'ye büyük geçiş. Hareketin en büyük teşkilatı olan İstanbul'dan Seçim İşlerinden Sorumlu İl başkan yardımcısı, 9 il yönetim kurulu üyesi, altı ilçenin başkanı ile altı ilçenin de gençlik kolları başkanı AK Parti'ye katıldı.

AK Parti İstanbul İl Binası'nda gerçekleşen törende, TDH İstanbul İl Başkan Yardımcısı  Coşkun Aksu,  il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Büyükçekmece İlçe Başkanı Ümit Karasaçlı, Esenyurt İlçe Başkanı Ayhan Mutlu, Silivri İlçe Başkanı Cemal Aydın, Eyüp İlçe Başkanı Cengiz Çup, Başakşehir İlçe Başkanvekili Seyfettin Hamidi ve Fatih İlçe Başkanı Ahmet Gökoğlu AK Parti rozeti taktı. Ayrıca TDH'nin Fatih, Pendik, Başakşehir, Bahçelievler, Silivri ve Bakırköy ilçe gençlik kolları başkanları da AK Parti saflarına katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, partisinin il başkanlığında düzenlenen partiye katılım töreninde, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'de değişimin, dönüşümün, yeniliğin, yenilenmenin ve yenilemenin hem adı hem de adresi olduğunu söyledi.

Siyasi ve ekonomik hayatta kendilerinden önceki siyasi partilerin hayal bile edemediği yeniliklerin, hep AK Parti'nin başlattığı büyük dönüşüm hareketinin bir sonucu olarak tarihin kayıtlarına geçtiğini ifade eden Babuşcu, ''Demokratik açılımlarla, bu ülkenin zenginliğini oluşturan tüm kimlikler, ilk kez devletin bağrına basılmış, dışlanan, horlanan, itilen kesimlerle ilk kez kucaklaşılmıştır'' dedi.
Babuşcu, AK Parti'nin, sürekli olarak reform, değişim ve dönüşümlerle vatandaşların prangalarını kaldırıp, daha özgür daha demokratik bir Türkiye inşa etmeye çalışırken birilerinin de hep statüko diyerek önlerine çıktığını belirtti.

''Değişim ve dönüşümler, ancak köklü bir felsefi arınma ve çağdaş bir vizyonla gerçekleşebilir'' diyen Babuşcu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Oysa kimileri bazı kozmetik şovlarla milletimizin gözünü boyamaya, bu zamana kadar açıktan yaptıkları statükoculuğu şimdi de maskeli şekilde sürdürmeye devam ediyor. Ama bugün aramıza katılan kardeşlerimiz işte bu oyuna dur dediler. Çünkü onlar, şov olarak değil, samimi bir şekilde değişimden yanalar. Bu ülkede değişimin tek adresi AK Parti olduğu için de buradalar.''

180 BİN ÜYEYE ULAŞMIŞTIK
TDH'den AK Parti'ye katılan üyeler adına konuşan Zeki Kaplan da Türkiye'deki siyasete bir alternatif oluşturmak ve mutlu bir Türkiye için TDH'de yoğun bir şekilde emek verdiklerini söyledi.
TDH Lideri Mustafa Sarıgül'ün ''Parti kurmaktan vazgeçtim'' açıklamasıyla, hareketin Türkiye'deki tüm teşkilatlarının büyük bir hayal kırıklığına uğradığını kaydeden Kaplan, ''Türkiye'nin 81 ilinde örgütlenen, sadece İstanbul'da 180 bin üyeye ulaşan hareket, önemli bir konuma gelmiştir. Bu safhadan sonra, yaptığımız durum değerlendirmesinde, merkez bir partide siyasete devam edilmeli mesajını aldık ve AK Parti'ye katılmaya karar verdik'' diye konuştu.

10 BİN CİVARINDA KATILIM OLACAK
Öte yandan AK Parti'ye geçen TDH'nin ilçe başkanları bunun bir başlangıç olduğunu önümüzdeki günlerde 10 bin civarında TDH'linin de kendilerini takip ederek AK Parti'ye üye olacaklarını ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.