banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

AK Parti'ye oy verdi, hayatı zindan oldu

AK Parti'nin birinci çıktığı mahallede hayrete düşüren gelişmeler yaşanıyor. 

Genel seçimde AK Parti'nin gerisinde kalan İzmir'in Torbalı ilçesinin CHP'li belediyesi, İsmet dedeyi 50 yıldır ayakkabı boyadığı yerden kaldırdı. Bir gün sonra aynı yere başka bir ayakkabı boyacısı oturdu.

İzmir Torbalı Belediye Meydanı'nda, 50 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 70 yaşındaki İsmet Dingör, seçimden bir gün sonra “Sen AK Parti'yi desteklediğin için artık burada duramazsın” denilerek zabıtalar tarafından o yerde ayakkabı boyaması yasaklandı. Herşey 29 Mart yerel seçimlerinde Torbalı'da yüzde 49'luk oy oranı ile birinci parti olan CHP'nin, 12 Haziran seçiminde yüzde 39 oy alan AK Parti'nin 2 puan gerisine dümesiyle başladı. CHP'li Torbalı Belediyesi'nin son 2 gündür hayata geçirdiği uygulamalar tartışmaya başlandı.

Adeta CHP'ye oy vermeyen avı

İlk olarak seçimden 1 gün sonra AK Parti'nin birinci çıktığı Özbey Mahallesi'nde ruhsatsız evler ani bir kararla mühürlendi. Ardından AK Parti'yi destekleyen 50 yıllık ayakkabı boyacısı İsmet Dingör'ün belediyeye bağlı zabıta ekipleri tarafından yerinden kaldırılması ilçede tartışma konusu oldu. Ayakkabı boyacısını destek için dün boya sandığı önünde uzun kuyruklar oluşturan AK Partili'liler, Başkan Uygur'a kararlarını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

Yerine başka bir boyacı konuldu

Meclis Üyesi Nurettin Albaş, İsmet Dingör'ün AK Parti'yi desteklediği için cezalandırıldığını belirterek, “İsmet Amca, 50 yıllık yerinden kaldırılırken bir gün sonra aynı yere bir başka ayakkabı boyacısı yerleştirilmiştir. Madem burası ayakkabı boyacıları için uygun değil, neden başkasına veriliyor? Koskoca bir belediye başkanına ayakkabı boyacısını cezalandırmak hiç yakışmıyor” dedi.

Baskı yapana hesap sorarım

AK Partili ayakkabı boyacısının mağdur edildiği iddiaları önceki gün Torbalı'ya gelen Bakan Ertuğrul Günay'a da iletildi. Günay “Vatandaşımızın hakkını çiğnetmeyiz. Biz nasıl herkese eşit bir şekilde davranıyorsak ve şu partili, bu partili diye ayırmıyorsak, herkes böyle davranmalı” dedi. Belediye yetkilileri ise iddialar konusunda sessiz kaldı.

Keşke saklasaydım başıma iş açtım

Başına gelenleri büyük bir şaşkınlıkla karşılayan İsmet Dingör, kime oy verdiğini açıkladığına bin pişman olduğunu söyledi. Dingör, “Keşke arkadaşlarıma AK Parti'ye oy verdiğimi söylemeseydim. Başıma iş açtım. AK Parti'ye o verdiğim için pişman değilim ama oyumun rengini belli etmemeliydim. Beş çocuğum var, boyacılıktan kazandığım para ile geçiniyoruz. İnşallah en kısa zamanda işime kavuşurum” dedi. AK Partili İl Genel, Belediye Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu İsmet Dingör'e ayakkbı boyatarak destek oldu.
STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.