banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

AK Parti'nin Şanlıurfa'da hedefi yüzde 70

30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, AK Parti'de adaylığı en çokkonuşulan isim olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, AK Parti'nin Şanlıurfa'da yüzde 70'in üzerinde oy alacağınısöyledi.

Hedeflerinin Şanlıurfa'yı Türkiye'nin en gelişmişşehirleri arasına sokmak olduğunun altını çizenGüvenç, Şanlıurfa'yı marka şehirler arasına sokmak için kolları sıvadığını belirtti.

Haber7'yi ziyaret eden AK Partili Güvenç, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve şef editör Ömer Süt'ün sorularını cevapladı.

AK PARTİ'NİN ŞANLIURFA'DAKİ HEDEFİ BÜYÜK

Biz bu şehrin gerçek manada bir marka şehir olması için yola çıktık. Gereken hizmetlerizaten hükümetimiz yapmaktadır, bizler de o hizmetlerin takipçisi ve bekçisi olacağız, diyeaçıklama yapan Güvenç, Şanlıurfa'da AK Parti yüzde 70'in üzerinde oy alacağını söyledi ve ekledi:

AK PARTİ'NİN ŞANLIURFA'DAKİ RAKİBİNİ AÇIKLADI

"İlçe adaylarımızı da çok titiz bir çalışmadan sonra belirleyeceğiz. Genel Merkez konuyla ilgili olarak çalışmalarını yürütüyor. Kırıp dökmeden adayları belirlemeye çalışıyoruz. Şanlıurfa'nın yapısını çok iyi biliyoruz,  ne istediklerini neyi istemediklerini sağlıklı bir şekilde analizediyoruz. Çalışmalarımıza çok hızlı başladık ve bütün teşkilatlarımızı gezdik, STK'ları, vatandaş ve esnafımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Şanlıurfa ve Şanlıurfalıya inanarak yolaçıktığımız için endişe edilecek bir durumun olmadığını düşünüyorum. AK Parti'nin Şanlıurfa'daki rakibi yine kendisi… Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Geçmiştezaman zaman sıkıntılar olmuştu, yeni dönemde sıkıntılar olmasın diye çaba sarf ediyoruz.Halkın en çok istediği ve halka en iyi hizmeti götürebilecek isimleri aday olarak belirlemeyeçalışıyoruz."

"BU ŞEHRE HİZMET ETMEK ONUR VE ŞEREFTİR"

Şanlıurfa'nın büyükşehir belediye statüsü kazandıktan sonra ilk defa önümüzdeki yerelseçimlerde bu sıfatıyla seçimlere girecek olan şehirde büyük bir heyecan var. Bu heyecanı, aynı heyecanla anlatan AK Partili Güvenç, Şanlıurfa'ya hizmet etmenin şeref ve onur olduğunun farkındalığını yaşadığını dile getirdi. Güvenç, adaylığı konusunda ise şunları söyledi:

"ŞANLIURFALILAR BENİ ADAY YAPTI"

"Yeni büyükşehir yasasıyla Sayın Başbakanımız bir demokrasi devrimi gerçekleştirdi. Nüfusumuzun yüzde 76'sıbüyükşehirlerde yaşayacak. Bu şehirlerdekivalilik makamı da devleti temsil makamı olarak görevine devam edecek. Belediye başkanlarının görev, yetki ve sorumluluklarıda oldukça arttı, bir şehrin vizyonunu, markadeğerini ileriye götürebilecek.  Bu yasa ile beraber, büyükşehirlerde yönetim halkateslim edildi. Türkiye'nin demokratikleşmeyolunda atılan önemli adımı önemsiyorum.Biz de 30 yıldır memlekete ve devlete hizmetediyoruz. AK Parti'nin kurulduğundan bu yana üst düzey görevlerde bulundum. Bu yeni dönemde Şanlıurfalılar bize bir teveccüh gösterdi. Çünkü AK Parti ve Sayın Başbakan Erdoğan felsefesiyle, insanodaklı, çalışmalara imza attık. Halkı kucaklayan, hizmetkar devlet anlayışını önplana çıkaran, ayrımcılığı ortadan kaldıran bir çalışma içerisinde olduk. Bunu daha önce görev yaptığım şehirlerde de gerçekleştirdim. Yaptığımız bu çalışmalar en çokŞanlıurfalıların vicdanı ve kalbinde yankı buldu. Genel Merkez ve Sayın Başbakan Erdoğan da bize bu güzel ve anlamlı görevi verdi. Biz neyi kabul ettiğimizi ve neye talip olduğumuzu biliyoruz."

İLÇERE 250 KÖYLERE 1500-2000 ZİYARET GERÇEKLEŞTİREN BİR VALİ

Güvenç'in valiliği döneminde ilginç bir de bir istatistiği var. Şanlıurfa'da iki yıl valilik görevinde bulunan Güvenç, ilçe ve köylere yaptığı ziyaretlerle dikkat çekiyor. 10 ilçesi bulunan Şanlıurfa'da her ilçeye ortalama 25 kez ziyarette bulunan Güvenç, 10 ilçeye 250; köylere ise 1500-2000 kez ziyaret gerçekleştirdi. Güvenç, bununla ilgili bilgileri paylaşırkengururla bunu aktardı:

"BELEDİYE BAŞKANI MISIN SİYASET MİSİN?"

"Halkın her türlü sorunuyla ilgilenmeyi kendimize bir görev bildik. Valilik görevim esnasında bu kadar çok çalışmamız karşısında bazıları "belediye başkanı mısın, siyasetçi misin?"sorularını yöneltiyordu ancak benim sorular karşısında tek cevabım vardı: Aldığım maaşı haketmeye çalışan bir devlet adamıyım! Şanlıurfalılara hizmet etmek, şereflerin en büyüğüdür.Bizim gerçek düşüncemiz buydu. Biz Şanlıurfalıların adayız!"

"YAPILAN ELEŞTİRİLER GEREKSİZ VE ANLAMSIZ"

Adaylığı açıklandıktan sonra muhalefetin gereksiz ve anlamsız suçlamalarla kendisinin eleştirildiğini dile getiren Güvenç, özellikle ‘Şanlıurfalı olmayışı' üzerinden yapılan tenkitlere çok net cevap verdi:

"DİĞER PARTİLERİN ADAYLARININ HİÇ GİTMEDİĞİ VEBİLMEDİĞİ İLÇELER VAR"

‘Kimin Şanlıurfalı olup olmadığına en iyi cevabı burada yaşayanların karar verecek. Bu kutsal şehirde yaşayan insanlar, kimin daha çok Şanlıurfalı olduğunu idrak edecek ve bunu gösterecek iradeye sahiptir. Bizi eleştiren partilerin adayları, eğer Viranşehir ya da Siverek'e hiç gitmemişse, birileri çıkıp ‘Bu vali Şanlıurfa'yı bilmiyor, köylerine gitmiyor' dediğinizde kamuoyunda karşılık bulmaz.'

ŞANLIURFA'YI BEKLEYEN BAZI PROJELER

Seçildikten sonra ne gibi projelere imza atacağına da değinen Celalettin Güvenç, önümüzdeki günlerde projeleri detaylı bir şekilde anlatacakları izah ederken, bazı projeleri açıklamaktan da kendisini alamadı. İşte Şanlıurfa'yı bekleyen bazı projeler:

-İkinci bir üniversite

-Yeni belediye hizmet binası

-Büyükşehir olarak ilçelere çok özel projeler

-Organize Sanayi Bölgesi'nin yanına yeni bir kent kurulacak. (Böylece konut satış ve kira bedelleri aşağı çekilecek)

-Çevre yolu eksiklikleri tek tek tamamlanacak

-Göbeklitepe projesini sponsorlar aracılığıyla tamamlanıp dünya turizmine kazandırılacak

-Sanayide Gaziantep olmak yetmez, hedefimiz sanayide Şanlıurfa'yı ilk 5'e taşımak.

-Şanlıurfa'daki 500 mağarayı turizme kazandırılacak.

-Her ilçeye, vatandaşların aileleriyle rahatça gidebilecekleri sosyal tesisler yapılacak.

omer.sut@haber7.com

Haber: Ömer SÜT / Haber7

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.