banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

AK parti'nin asker kökenli vekilinin darbe sözleri şaşırttı
Askeri darbeleri araştırmak üzere TBMM’de oluşturulan komisyon, dün ilk toplantısını yaptı. AK Parti’nin general kökenli İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın sözleri, toplantıya damgasını vurdu.
İlk toplantıda daha çok, komisyonun nasıl çalışma yürütmesi gerektiği konuları ele alındı. Komisyonda söz alan İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, darbelerin çok çeşitli nedenleri olduğunu belirterek, medya, ekonomi, eğitim, siyasi yönetim tarzı ile ilişkilerine bakılması gerektiğini söyledi. AK Partili Ünal, “Ülkeyi siyasiler çok iyi idare ettiler de askerler durup dururken kendiliğinden mi darbe yaptı? Bana göre hayır” dedi.
Şirin Ünal'ın sözleri, komisyonda bir süre buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Sözlerini sürdüren Ünal,
“1952’de NATO’ya girmişiz, her toplantıda seçilmiş Milli Savunma Bakanı ön tarafta, Genelkurmay Başkanı ise arka tarafta oturmuş, biz de ise tersi olmuş. 60 yıldır da bundan ders alıp bunu düzeltmemişiz. Siyasiler bunu niye düzeltemedi?” diye sordu.

Ünal’a, cevabı yine AK Partili vekilden geldi. Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Sizden korktuk, askerlerden korktuk” cevabını verdi. Ünal, “Subay eğitimlerini çok mu demokratik yaptık da darbeler oldu. Subayların girişleri ve seçilmeleri toplumun tüm kültürünü, inanç sistemini kucakladı da mı oldu? Hayır, bunları yapamadık; hep belli kaynaklardan geldik” diye konuştu.

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri de, darbelerin gökten inmediğini, darbe yapılmadan önce darbeyi meydana getirecek şartların oluşturulduğunu savundu. Yeniçeri, “Darbe söz konusu olduğu zaman, siyaset kurumu başta olmak üzere hiç bir kurum masum değildir” dedi.
Komisyon çalışma ilkelerini ve yol haritasını belirledikten sonra ilk toplantısını tamamladı.
ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.