banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Ak Partinin aday listesinde her 5 milletvekili adayından birisi kadın olacak.

Başbakan Erdoğan, 10 kişilik beyin takımıyla aday listesine son şeklini vermeye çalışırken, mesaisinin ana konularından birini kadın adaylar oluşturuyor. Başbakanın kadın adaylar konusunda da kapsamlı bir revizyon yapacağı öne sürülüyor.

Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahinin de aralarında olduğu kurmaylarıyla çalışan Başbakanın, sıralama işini sona bıraktığı belirtiliyor. Her 5 milletvekili adayından biri ise kadın olacak. Kadınların, seçilebilecek sıralardan listeye konulmasına özel önem veriliyor. Böylece AK Parti, halen 30 olan kadın milletvekili sayısını ikiye katlamayı planlıyor. Akşamdan Hakkı Kırbanın ahberine göre, Erdoğanın çağrısı ve referandumla getirilen pozitif ayrımcılık ilkesinin etkisiyle AK Partiye 5 il dışında her şehirden kadın aday adayının başvuru yaptığı bildirildi. Başvuru gelmeyen iller ise Hakkari, Bayburt, Tunceli, Erzincan ve Kırşehir.

ÇUBUKÇU VE KAVAF YİNE ADAY

Partinin gündemi kilitlememek için başörtülü aday göstermeyeceği öne sürülüyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavafın İzmirden aday gösterilmesi, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotarın da aynı ilden listeye konulması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçunun tekrar aday yapılması öngörülüyor. Başbakanlık Müşavirliğinden istifa ederek aday olan Hürriyet Ersoyun da listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Eski Bakan Işılay Saygının da listeye alınabileceği iddia ediliyor.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY YOKSA OY DA YOK

Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi üyesi bir grup kadın, Meclis önünde eylem yaptı. TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan kadınlar taleplerini içeren dövizler taşıdı. Grup adına konuşan Nesrin Semiz, tüm siyasi partilere 12 Haziran seçimlerinde seçilebilir sıralardan başörtülü adaylar göstermeleri çağrısında bulundu. Ülkeyi parlak geleceğe taşıyacak kadınların sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Semiz, Başörtülü aday yoksa oy da yok diye konuştu. Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

SİVİL İTAATSİZLİK CUMASINDA GERGİNLİK

Diyarbakırda Dağkapı Meydanında BDPli bir grup toplu cuma namazı kıldı. Daha sonra çadır kurmak için malzeme taşıdı. Malzemeler arasındaki demirleri polis alınca arbede yaşandı. Polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, alanda kalan diğer demirleri almaya çalıştığı sırada aralarında BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldızın da bulunduğu birkaç kişi kendilerini demirin üstüne attı. Alana gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik güçleriyle görüştü. Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, demokratik çözüm çadırı kurmak istediklerini belirterek, Arkadaşların getirdiği çadır demirlerine polisler tarafından el konuldu. Mahkeme kararı olmadan hiç kimsenin eşyasına el konulamaz. Şimdi biz valiliğin bahçesine çadır kurmaya gidiyoruz dedi. Polis de Demirtaş ve beraberindekilerin alandan çıkmasına izin vermedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.