banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

AK Partililerden ŞUKAD'ı ziyaret

AK Parti Karaköprü Kadın Kolları teşkilatı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor, özellikle kadın sivil toplum örgütleriyle  yaptıkları görüşmelere ayrı bir önem veren teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor. Bu anlamda Ak Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz yönetimiyle beraber Şanlıurfa Kadınlarını Kalkındırma ve Destekleme Derneği'ne ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Vildan Polat ve dernek üyeleri Yudum Kılınçoğlu, Şeyda Akelçi, Nazire Bülbül, Gülten Arasoğlu ve Gülşah Melik'in bulunduğu ziyarette, yaklaşan genel seçimler ve kadının siyaset alanındaki yeri konuşuldu.

        AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz olumlu geçen bu ziyaretle ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı ; "Sivil toplum kuruluşları doğrudan demokrasinin en önemli taşıyıcılarındandır. Sivil katılım Şanlıurfa'da yeni gelişmekte olan bir olgudur.Her şeyi babadan, devletten veya liderden bekleme anlayışı çok fazlaydı.Artık ülkemizde Kadın Sivil Toplum Kuruluşları, kadının toplumdaki yerini ve durumunu sorgulayan ve değiştirmeyi amaçlayan çalışmalar yapmakta. Örneğin, aile içi şiddet..Başbakanımız ve partimiz Sivil Toplum Kuruluşlarına önem vermekte ve gerekli hassasiyeti de göstermektedir.Bizler siyasi parti temsilcileri olarak da STK'larla ortak çalışmalar yaparak, toplumun yanında olan projelerde yer alarak sivil hareketleri her zaman destekliyoruz. ŞUKAD Derneği'de bu anlamda güzel çalışmalara imza atmış ve örnek teşkil etmiştir, kadınların sosyal ve ekonomik alanda etkinliğinin artmasını sağlamıştır. Ayrıca bir kadın derneği olarak yapılan çalışmaları da takdir ediyoruz" . 

        ŞUKAD Başkanı Vildan Polat'sa ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek ; "En büyük amaçlarının yokluk ve yoksulluğa karşı evine bakmakla yükümlü kadınlarımıza iş imkânı sağlamaktır. Araştırmalar ve toplantılar yaparak kadınlarımıza sosyal, politik,ekonomik süreçlerde daha etkin nasıl yer alabildiklerini anlatmak onlara destek çıkmak istiyoruz. Kadınların "politik süreçlerde temsil edebilme" gücünü, kadınlarımıza anlatmaya yönelik çalışmalarda bulunmayı hedefliyoruz. Feodal yapıdan gelen biri olarak Urfa'da aşiretçiliğin yıkılması gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası, ülkemizde kadınlar hâlâ son derece ağır sorunlarla karşı karşıyadır. Şiddet, töre cinayetleri, baskıcı yapı ve eğitim oranının düşük olması başlıcaları. Kadınlarımızın ekonomik, siyasi, kültürel ve toplumsal bakımdan güçlendirilmesi için bizler çalışmalarımızı bu konular üzerinde yoğunlaştırıyoruz ve gerekli yerlere duyurmaya çalışıyoruz, hatta bu anlamda çok yakın bir zamanda önemli bir çalışmamız olacak" dedi. Genel seçimler konusunda da fikirleri alınan dernek yetkilileri " önümüzdeki seçimlerde STK' ların beklentisi halkın içinden, halkla bütünleşebilecek, girişimci ve aşiretine güvenmeyen, emekçi kadınlarımızın siyasette yer alması beklentisi içindeyiz,halkımız AK Parti'yi destekliyor,seviyor,benimsiyor,umarız Şanlıurfa'yı layıkıyla temsil edecek milletvekilleri listede yer alır" açıklamalarını yaptı..

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.